Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Επανεμφανίστηκε ο εισαγγελέας-μαϊμού εξαπατώντας το Μητροπολίτη Κυθήρων

Επανεμφανίστηκε ο εισαγγελέας-μαϊμού του Αρείου Πάγου ο οποίος ζητάει να καταθέσουν χρήματα στο λογαριασμό του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το γεγονός έχει λάβει διαστάσεις, σε σημείο που ανάγκασαν τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, καθώς ο εισαγγελέας-μαϊμού "κτύπησε" αυτή τη φορά το Μητροπολίτη Κυθήρων και παράγοντα τηλεοπτικού σταθμού. 

Πρόσφατα σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει και ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες. 

Ο υποτιθέμενος εισαγγελέας ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε επί των ημερών του αειμνήστου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ε. Κρουσταλλάκη, στην πραγματικότητα είναι κρατούμενος, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί. Ο εισαγγελέας "Σανιδάς" τηλεφωνεί σε προέδρους διοικητικών συμβουλίων ή διευθύνοντες συμβούλους τραπεζικών εταιρειών, καναλάρχες, εκδότες εφημερίδων, διοικητές κρατικών νοσοκομείων, Μητροπολίτες, ηγουμένους Ιερών Μονών κ.λπ. και ζητάει να συνδράμουν οικονομικά, για λόγους φιλανθρωπίας, σε δήθεν αναξιοπαθούντα άτομα. 

Για να διευκολύνει τα θύματά του, δίνει και το λογαριασμό που διατηρεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προκειμένου να κατατεθούν τα χρηματικά ποσά της φιλανθρωπίας τους. Λέει μάλιστα ότι ο λογαριασμός ανήκει στον Διαμαντόπουλο που προφανώς είναι το επώνυμό του. Για να γίνει πιο πιστευτός δίνει και άσχετο αριθμό κινητού τηλεφώνου, μήπως τα θύματά του χρειαστούν κάποιες πληροφορίες. 

Το γεγονός είναι γνωστό στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εδώ και χρόνια. Μάλιστα, για μία περίπτωση που μπόρεσε να αποδειχθεί η απάτη καταδικάστηκε, αλλά τη συνήθειά του δεν την άλλαξε.

Ο κ. Σανιδάς, σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει: "Επειδή άτομο ή άτομα εξακολουθούν, εμφανιζόμενα με το όνομα και την ιδιότητά μου, να τηλεφωνούν σε παράγοντες κυρίως της οικονομικής ζωής της χώρας μας, αλλά και σε άλλα πρόσωπα, όπως π.χ. Μητροπολίτες, παράγοντες τηλεοπτικών σταθμών κ.λπ. και να ζητούν την ικανοποίηση διαφόρων αιτημάτων, κυρίως οικονομικών (πρόσφατα εμφανίστηκε τηλεφωνικά στο Μητροπολίτη Κυθήρων και σε παράγοντα του τηλεοπτικού σταθμού Antenna), ανακοινώνω ότι το πρόσωπο αυτό είναι απατεώνας και επιδιώκει να εξαπατά τους δέκτες των τηλεφωνημάτων καθόσον ουδέποτε ζήτησα ούτε πρόκειται να ζητήσω τη συνδρομή οποιουδήποτε υπέρ τρίτων προσώπων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: