Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Προσλήψεις Ιερέων Η Εκκλησία προσπαθεί να αποτρέψει τις περικοπές

Της Μαρίας Αντωνιάδου στο ΒΗΜΑ (12/1/2011)

«Δεν ζητούμε ειδικό καθεστώς. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει ειδική μέριμνα για τον ρόλο που επιτελούν οι κληρικοί», δήλωσε πριν απο λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος για το ενδεχόμενο να ισχύσει και στην Εκκλησία το μέτρο της μιας καινούριας πρόσληψης στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Ο Μητροπολίτης Σύρου ανακοίνωσε επισήμως την σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας την Δευτέρα προκειμένου να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσει η Εκκλησία έναντι του μέτρου και πριν απο λίγο ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης κ. Μάρκος Βασιλάκης απέστειλε εγκύκλιο σημείωμα σε όλες τις Μητροπόλεις ζητώντας εως την Παρασκευή να αποστείλουν στατιστικά στοιχεία στις υπηρεσίες της Μονής Πετράκη με τα εξής ερωτήματα:

- «Πόσοι κληρικοί διακονούν εις την Θεόσωστον Επαρχίαν υμών;

- Πόσοι κληρικοί συνταξιοδοτήθηκαν κατά το έτος 2010;

- Πόσοι συνταξιούχοι κληρικοί καλύπτουν εφημεριακά κενά;

- Πόσους νέους διορισμούς (ήτοι διακόνων) επραγματοποιήσατε κατά τα έτη 2009 και το 2010;

- Πόσους υποψηφίους προς χειροτονίαν εις διακόνους δια το έτος 2011 διαθέτετε;»

Η Ιερά Σύνοδος συηγκεντρώνει τα στοιχεία, ώστε κατά τον διάλογο στον οποίο θα προσέλθει με τα κυβερνητικά στελέχη, να μπορεί να αποδείξει ότι αν εφαρμοστεί ο κανόνας του 1/5 και στην Εκκλησία οι ναοί και οι υπηρεσίες της θα μείνουν χωρίς λειτουργούς και προσωπικό. Πολλοί κληρικοί αλλά και οι λαϊκοί υπάλληλοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, θα υποστηρίξει επιχειρώντας να αποτρέψει με αυτό το επιχείρημα τη μείωση ιερέων και προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: