Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Χειμαρρώδης και ειλικρινής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε μία εκ βαθέων συζήτηση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, δεν κρύβει και δεν κρύβεται.


«Αν δεν μας θέλουν, να μας το πουν»

Χειμαρρώδης και ειλικρινής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε μία εκ βαθέων συζήτηση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, δεν κρύβει και δεν κρύβεται. Αποκαλύπτει πως ο σημερινός πρωθυπουργός δεν του έχει θέσει το ζήτημα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, δηλώνει πως «αν χρειαστεί, θα πιάσει και το καριοφίλι» αλλά και δεν μασά τα λόγια του, όταν συζητείται το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

«Το κράτος κατέχει το 96% της περιουσίας της Εκκλησίας και το υπόλοιπο 4% είναι δεσμευμένο» εξηγεί ο κ. Ιερώνυμος. Όσο για τον νόμο του 1950 και την υπαγωγή στην Τράπεζα Ελλάδας των αποθεματικών της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος αποκρούει κάθε τέτοια σκέψη.

Ο κ. Ιερώνυμος μιλά για τις αμοιβές, για τα έσοδα της Εκκλησίας, για τις ανάγκες του κόσμου και, βεβαίως, για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και η οποία μεταδόθηκε από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος».

Δείτε την γενική παρουσίαση για τον Αρχιεπίσκοπο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: