Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για το Μυστήριο της Εξομολόγησης

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο πλαίσιο του σεμιναρίου της Εξομολογητικής, διοργάνωσε το Σάββατο 28 Μαΐου τη δεύτερη κατά σειρά Ημερίδα με θέμα: «Η διακονία του μυστηρίου της εξομολογήσεως στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιερά Μονή Πεντέλης). Εισηγήσεις παρουσίασαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος (Γοντικάκης), Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Οι εισηγήσεις των δύο ομιλητών είχαν ως κεντρικό θέμα το Μυστήριο της Εξομολογήσεως σε σχέση με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, το οποίο ανέπτυξαν με ισχυρή Αγιογραφική και Πατερική θεμελίωση. Τονίστηκε και από τους δύο ομιλητές η επιτακτική ανάγκη πραγματικής βίωσης της Ορθόδοξης Πίστης και Παράδοσης από τον ιερέα – εξομολόγο και δόθηκαν σχετικά παραδείγματα. Μετά από τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση υπό τον συντονισμό του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Μπιζαούρτη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ανακοινώθηκε η συνέχιση του προγράμματος και κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος με τη δυνατότητα προσθήκης και άλλων ιερέων που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: