Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μάριος Μπέγζος: "Υπόθεση του ελληνικού λαού το μάθημα των θρησκευτικών"

"Υπόθεση του ελληνικού λαού" χαρακτηρίζει το μάθημα των θρησκευτικών ο νεοεκλεγείς Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Μάριος Μπέγζος ο οποίος μέσω του Amen.gr, στην πρώτη δήλωσή του μετά την εκλογή του, στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τη σημασία της διατήρησης των θρησκευτικών.

«Το θετικό μήνυμα της σημερινής εκλογής ήταν η προσωπική συμμετοχή των φοιτητών ανεξαρτήτως παρατάξεων που έδωσαν το παρόν νιώθοντας ότι τους αφορά η σχολή και το μέλλον τους. Σε ανταπόκριση αυτής της εντολής οφείλουμε να σκεφτούμε και τη βελτίωση των σπουδών τους αλλά κυρίως την αποκατάστασή τους στην Κοινωνία και την Εκκλησία με την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στην κοινωνική πρόνοια» σημειώνει ο νέος Κοσμήτορας ο οποίος μίλησε στον Νίκο Παπαχρήστου και συνέχισε : «Ευχαριστίες απευθύνω σε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλεκτορική διαδικασία ανεξαρτήτως των προτιμήσεων τους συμμεριζόμενοι ένα κοινό όραμα για την γόνιμη παρουσία της θεολογίας στην Κοινωνία μας πρωτίστως δια μέσω του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο είναι υπόθεση του ελληνικού λαού και η Πολιτεία οφείλει δια μέσω αυτού του μαθήματος να προλάβει τον φονταμενταλισμό, τον φανατισμό, την ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία.Σε αυτό το κοινό όραμα είμαστε όλοι συστρατευόμενοι αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας και αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες».

Το Amen.gr όπως έκανε μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Καθηγητών και των φοιτητών των Θεολογικών Σχολών και των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μας στους αγώνες και τα δίκαια αιτήματά τους.

Δήλωση στον Νίκο Παπαχρήστου, του AMEN,gr (27/5/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: