Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

"ΚΟΥΡΕΜΑ" 50% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Απ' όσο γνωρίζω ένα είναι το θέμα συζήτησης μεταξύ των ιερέων τους τελευταίους μήνες: το οικονομικό!
Φοβούνται για το αύριο. Με δεδομένο ότι όσοι χειροτονήθηκαν πρόσφατα δεν πληρώνονται από το δημόσιο, αφού δεν εγκρίθηκαν οι προσλήψεις τους.
Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής τα πράγματα ξεκαθαρίζουν πλήρως: Το πρώτο από τα νέα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση είναι το "κούρεμα" των μισθών των κληρικών κατά 50%! Δηλ. η Εκκλησία καλείται να καλύψει το άλλο μισό.
Από εδώ και πέρα πολλά θα ξεδιαλύνουν. Γενικώς και ειδικώς!...


Διαβάστε επίσης:
Τα μέτρα που «κλείδωσαν»
Νέα αυστηρή λιτότητα στο Δημόσιο, ακόμη και με «κούρεμα» μισθών κληρικών
Αθήνα
Σε περίοδο νέας αυστηρής λιτότητας εισέρχεται το Δημόσιο, με περικοπές αμοιβών και επιδομάτων για τους υπαλλήλους, ακόμα και με «κούρεμα» 50% στους μισθούς των κληρικών, το υπόλοιπο εκ των οποίων θα αναλάβει να καλύψει με δικούς της πόρους η Εκκλησία.

Το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, προβλέπει πάγωμα προσλήψεων έως και το 2015, μείωση του αριθμού εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές από το 2012, καθώς και σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων ως το 2015.

Επίσης, μεταξύ άλλων, προβλέπεται κατάργηση ή συγχώνευση των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που δεν θα κριθούν «βιώσιμα».

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: news.in.gr/economy/article/?aid=1231109551

Δεν υπάρχουν σχόλια: