Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Α’ Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία» στο Βόλο.


Τα εγκαίνια του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με την επωνυμία«Διακονία», τέλεσε  την Τρίτη 10 Μαΐου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Η «Διακονία» θα λειτουργεί, πλέον, ως παράρτημα του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», υπό την καθοδήγηση του Πρωτοπρεσβύτερου Θεοδώρου Μπατάκα οποίος έλαβε το λόγο αναφέροντας χαρακτηριστικά :

«Σήμερα, με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας, «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ», ξεκινά και επισήμως το έργο της που είναι η συμπαράσταση και η διακονία του ελαχίστου αδελφού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όποιος κι αν είναι αυτός. «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ», στηρίζει τις άπορες οικογένειες, τους κρατουμένους των δύο φυλακών και των κρατητηρίων του Νομού μας, τους τροφίμους των ιδρυμάτων της περιοχής μας, τους μετανάστες, τους αστέγους και κάθε άλλο συνάνθρωπο που δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη που η αγάπη των συμπολιτών μας προσφέρει».
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στην ομιλία του  :
« Εγκαινιάζουμε έναν χώρο γνωστό ο οποίος επαναλειτουργεί με όλες τις προϋποθέσεις για να είναι πράγματι ένας Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών. Εδώ θα υποδεχόμεθα τους ανθρώπους που θα αντιμετωπίζουν τις πρώτες ανάγκες σε ένδυση, τρόφιμα , σε έκτακτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .
Σε συνεργασία και με το Κοινωνικό Φαρμακείο θα αντιμετωπίζουμε και τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες και προβλήματα και εδώ παράλληλα θα αντιμετωπίζονται οι πρώτες περιπτώσεις τυχόν αστέγων, τους οποίους ήδη φιλοξενούμε δίνοντάς τους τη δυνατότητα για σύντομο χρόνο στέγασης.
Είναι μια συνολική προσπάθεια μαζί με τα κέντρα σίτισης που προσφέρουν 1.309 μερίδες φαγητό την ημέρα.
Όπως διαπιστώνετε εντείνουμε τις προσπάθειές μας χάρη στους εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά υπηρεσίες και θα συμπαραστέκονται και θέλω να πιστεύω ότι όσο κι αν αυξάνονται οι ανάγκες των ανθρώπων στην κοινωνία μας υπάρχουν αυτοί που μπορεί να είναι αλληλέγγυοι, να συμπράττουν, να συνεργάζονται και να συμβάλλουν ώστε κανείς να μην νοιώθει μόνος του κι εγκαταλελειμμένος».
Τέλος  κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους και πρόσθεσε: «Καμία αποθήκη μας δεν έχει αδειάσει και θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε και στο κοινωνικό φαρμακείο. Υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται τους συνανθρώπους τους και οι περισσότεροι ίσως συμβάλλουν και από το υστέρημά τους. Αυτό για μας είναι η μεγαλύτερη ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός μας αυτή τη στιγμή».
«Η Διακονία», λειτουργεί καθημερινά από τις 8, 30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 12,30 μ. μ. το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργίας. Υπεύθυνος για τις ώρες αυτές είναι ο κ. Πανταζής Γερμάνης, ο οποίος δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας και ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για όλα τα θέματα λειτουργίας της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: