Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

"Οι αγώνες Special Olympics δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά πολιτιστικό με θεολογικές προεκτάσεις" επισήμανε ο Μακαριώτατος

Να ζήσουμε από κοντά από το προσεχές Σάββατο τους αγώνες των Special Olympics, στους μοναδικούς αγώνες "που έχουν μόνο νικητές" μας προσκαλεί σε μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει πως με τους αγώνες των Special Olympics δίνεται η αφορμή σε όλους μας να ξανασκεφθούμε το περιεχόμενο της έννοιας «άνθρωπος» καθώς και την ποιότητα των ανθρωπίνων σχέσεων.

"Η πατρίδα μας", προσθέτει, "δεν φιλοξενεί απλά ένα αθλητικό γεγονός, αλλά ταυτόχρονα ένα πολιτιστικό με θεολογικές προεκτάσεις. Υποδεχόμαστε ένα καθρέπτη ο οποίος εικονίζει την ποιότητα της πίστης μας, του πολιτισμού μας, του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετικότητα, την αμοιβαιότητα, το αίσθημα του «ανήκειν»".

Και σημειώνει: "Οι αθλητές και οι συνοδοί τους έχουν την ανάγκη της υποστήριξής μας, του χειροκροτήματός μας στα στάδια στα οποία αγωνίζονται". "Είναι, ίσως, οι μοναδικοί αγώνες που έχουν μόνο νικητές, στους οποίους βλέπουμε την πίστη, το θάρρος, την ελπίδα, τη συμμετοχή να αγωνίζονται στον αθλητικό χώρο ενάντια στην απομόνωση και στην περιθωριοποίηση. Οι αγώνες αυτοί δεν έχουν φαινόμενα φανατισμού και βίας" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος υπογραμμίζει πως η ωφέλεια της συμμετοχής μας θα είναι ένα παραπάνω κίνητρο να αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο στην προσωπική μας ζωή. οι καρδιές μας να ανοιχθούν περισσότερο στον άλλο άνθρωπο. Να αντιληφθούμε ότι η προσωπική στάση ζωής είναι η φανέρωση της ουσιαστικής πίστης στο Χριστό και γι΄ αυτό δείγμα πολιτισμού και αναίρεση της οποιασδήποτε κρίσης.

Πηγή: www.iaath.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: