Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

4.500 βιβλία και γραφική ύλη παρέδωσε η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στη Σαμοθράκη και στην Κω

Στη Σαμοθράκη και στη Κω προσέφερε αυτή τη φορά η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», 4.500 βιβλία και γραφική ύλη για τα ελληνόπουλα των ακριτικών μας νησιών.

Σκοπός του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», η ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών ελληνικών περιοχών, η διανομή βιβλιακού υλικού σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η προσπάθεια γενικότερα να στραφούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων, έτσι ώστε να εξοικειωθούν με αυτό και να αποκτήσουν σχέση ζωής, συνειδητοποιώντας ότι είναι απαραίτητο εφόδιο αλλά και φίλος που μπορεί να τους συντροφεύει σε κάθε τους βήμα.

Τον Μακαριώτατο ευχαρίστησε θερμά με επιστολή του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γεώργιος Χανός δηλώνοντας ότι «το υλικό αυτό αποτελεί πολύτιμη προσφορά για τα παιδιά του ακριτικού νησιού μας. Μέρος των βιβλίων θα διατεθεί σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σαμοθράκης, τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επειδή το τρέχον σχολικό έτος ολοκληρώνεται και πολλοί από τους μαθητές είναι ήδη σε διακοπές. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι σχολικές βιβλιοθήκες με το υπόλοιπο αυτών. Με την προσφορά σας αυτή αναδεικνύεται το έργο της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σας ευχόμαστε με τη φώτιση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού συνέχεια και διάρκεια στο έργο σας».

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ο Αντιδήμαρχος της Κω κ. Γιάννης Μπαλαλής «αγκάλιασε» την προσπάθεια της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και με ευχαριστήρια επιστολή του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο δηλώνει: «Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά σας να μας αποστείλετε ως δωρεά εκπαιδευτικά βιβλία για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με την πρωτοβουλία σας αυτή συμβάλλετε στην πνευματική ανάπτυξη και την εθνική πρόοδο των νεότερων γενιών, ιδιαιτέρων των παιδιών που διαβιούν σε ακριτικές ελληνικές περιοχές, όπως το νησί της Κώ. Τέλος θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο το συγκεκριμένο υλικό».

Πηγή: www.iaath.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: