Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Επίσημη τετραήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Αθήνα – Δελφούς

Επίσημη τετραήμερη επίσκεψη στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στην τελετή έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αύριο Παρασκευή, 24 Ιουνίου. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς και τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Επίσης, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας όπου θα προεξάρχει Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί σε Ναό του Αμαρουσίου – κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναγνώσει την Συνοδική Πράξη Αγιοκατάταξης του Οσίου Εφραίμ - θα παραστεί στην παρουσίαση της Μεγάλης Ορθοδόξου Χριστιανικής Εγκυκλοπαίδειας καθώς και στα εγκαίνια της έκθεσης «Το Βυζάντιο στην ιστορική συνέχεια» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Μουσείου Μπενάκη. Aκόμα, θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση στη Βουλή των Ελλήνων για την «Υπογραφή της Διακηρύξεως για τα δικαιώματα των ατόμων με διανοητική αναπηρία» καθώς και σε περιβαλλοντική εκδήλωση του Κέντρου ΓΑΙΑ του Ιδρύματος Γουλανδρή ενώ θα τιμηθεί για τις διεθνείς περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες με το Βραβείο «Βύρωνα Αντύπα» αλλά και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αμαρουσίου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Ακαδημαϊκός και Διευθυντής του Γραφείου του Οικ.Πατριαρχείου στην Αθήνα, Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, ο υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Σύνόδου Αρχιμ.Ιωακείμ Μπίλλης, ο Μ.Ιεροκήρυκας π.Βησσαρίων Κομζιάς και λαϊκοί συνεργάτες του Πατριαρχείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

24 Ιουνίου 2011

12.15 Άφιξη στο Αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» των Αθηνών.

13.30. Επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών - Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

18.00 Συμμετοχή στην τελετή παρουσιάσεως της Μεγάλης Ορθοδόξου Χριστιανικής Εγκυκλοπαίδειας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

25 Ιουνίου 2011

19.30 Επίσκεψη στην έκθεση «Ρωμηοί Αρχιτέκτονες της Πόλης».

20.30-23.30 Τελετή ενάρξεως των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

26 Ιουνίου 2011

07.30: Υποδοχή Οικουμενικού Πατριάρχη στα προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. Όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

11.30-12.45: Υποδοχή Οικουμενικού Πατριάρχη στο χώρο μπροστά του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ανακήρυξη Πατριάρχου Βαρθολομαίου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Αμαρουσίου στην αίθουσα τελετών του Δήμου. Ανάγνωση και επίδοση τιμητικής διάκρισης. Προσφώνηση Δημάρχου Αμαρουσίου - Αντιφώνηση Πατριάρχου.

13.00 Μετονομασία Πάρκου Αμαρουσίου σε Πάρκο «Ευνίκης Κέννεντυ».

13.45: Μετάβαση στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης».

27 Ιουνίου 2011

10.00 Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρωθυπουργό.

11.00 Ειδική εκδήλωση στην Βουλή των Ελλήνων - Υπογραφή της Διακηρύξεως για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική υστέρηση.

17.30: Επίσκεψη στον Σύλλογο Ιμβρίων.

19.30 Επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Ωρωπού και Αμαρουσίου.

20.30: Εκδήλωση με την ευκαιρία του Διεθνούς Έτους Δασών και την 10ετιαν του Κέντρου ΓΑΙΑ στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

28 Ιουνίου 2011

11.00 Τελετή εγκαινίων της εκθέσεως «Το Βυζάντιο στην ιστορική συνέχεια» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Μουσείου Μπενάκη.

14.00 Επιστροφή στην Αθήνα.

19.00: Τελετή απονομής στον Οικουμενικό Πατριάρχη του Βραβείου «Βύρωνα Αντίπα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

22.30 Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: ΠΡΟΝΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: