Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Επιτροπή Διαλόγου Πολιτείας – Εκκλησίας

Υπό την προεδρία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου 

Του Νίκου Παπαχρήστου στο www.skai.gr

Την πρώτη συνεδρίαση της θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου που συγκροτήθηκε ύστερα από απόφαση του Πρωθυπουργού για τα θέματα Πολιτείας-Εκκλησίας. Η Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα συνεδριάσει στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, υπό την προεδρία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. 

Στο επίκεντρο των θεμάτων που θα εξετάσει η Επιτροπή είναι όσα αναφέρει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στο υπόμνημα που παρέδωσαν στον Πρωθυπουργό, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο Αρχιεπίσκοπος και η αντιπροσωπεία της ΔΙΣ. Μεταξύ άλλων, είναι το θέμα των χρηματικών διαθεσίμων των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ - τα οποία «διεκδικεί» η Τράπεζα της Ελλάδος να κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό της, το θέμα των προσλήψεων κληρικών, η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και η αποδέσμευση των ρυμοτομικώς δεσμευμένων ακινήτων της Εκκλησίας, το μάθημα των Θρησκευτικών και όλα τα ζητήματα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση της Παρασκευής εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος θα λάβουν μέρος οι Μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιος, αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, Ελασσόνος Βασίλειος, Πρόεδρος της ΔΕ της ΕΚΥΟ, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου π.Μάρκος Βασιλάκης, και δικηγόρος Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ειδικός Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Εκ μέρους της Πολιτείας, εκτός από την υπουργό Παιδείας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι υφυπουργοί Οικονομικών (αρμόδιος για τα θέματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής), Εξωτερικών (αρμόδιος για τα θέματα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων), Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (αρμόδιος για τα θέματα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας που έχει οριστεί Γραμματέας της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: