Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πράξη αγάπης και ανθρωπιάς από τον Μητροπολίτη Σταγών Σεραφείμ

Μια σημαντική και μεγαλειώδης πράξεις πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στην Μητρόπολη Καλαμπάκας μας από τον δυναμικό και πολύ προσγειωμένο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ προς τον λαό της Καλαμπάκας και την ευρύτερη περιοχή διά του Δήμου Καλαμπάκας.

Ο Σεβασμιότατος ανήγειρε Παιδικό Σταθμό για 120 παιδιά, 508 τετραγωνικών μέτρων με την χρηματοδότηση από την Ιερά Μητρόπολη, με την οικονομική ενίσχυση της Ε.Κ.Υ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος και με τις προσφορές των Ιερών Μονών και Ιερών Ναών της Μητροπόλεως, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια και ανακούφιση στις εργαζόμενες μητέρες και την επιμελημένη φροντίδα των παιδιών από την πρώτη παιδική ηλικία.

Ο Παιδικός Σταθμός είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές πού προβλέπονται από το αρμόδιο Υπουργείο και είναι από πλευράς εργασιών, καθ’ όλα έτοιμος για να λειτουργήσει.

Η κατασκευή του είναι τέλεια, οι δε χώροι του άνετοι, ευρύχωροι και κατάλληλοι απόλυτα για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, με όλα τα προβλεπόμενα για την εξυπηρέτηση των παιδιών και του προσωπικού του Σταθμού.

Οι προβλέψεις του για την ομαλή λειτουργία του είναι πολύ καλές και νομίζουμε ότι είναι μοναδικός για τον Νομό μας από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών και χωρητικότητας.

Επί πλέον, για την εξυπηρέτηση των παιδιών κατά την χειμερινή περίοδο διαθέτει ημιυπόγειο χώρο 180 τετραγωνικών μέτρων με εγκατάσταση κεντρικής θερμάνσεως και στον όποιο τα παιδιά με ψυχαγωγία και παιχνίδια θα περνούν τις ώρες τους στο χώρο αυτό, στρωμένο με μοκέτες και άλλα παιδικά συναφή.

Αυτό το ολοκληρωμένο κτίριο με την ονομασίαν «ο Άγιος Βησσαρίων», πολιούχου της πόλεως μας, παρεδόθη από την Ιερά Μητρόπολη για (8) οκτώ χρόνια (δύο περίοδοι Δημάρχων) με την προοπτική ανανεώσεως με Συμβολαιογραφική Πράξη προς χρήση στον Δήμο Καλαμπάκας, παραμένουσα η ιδιοκτησία του στην Ιερά Μητρόπολη, υπογραφομένης της Πράξεως από τον Αξιότιμο κ. Δημήτριο Σακελλαρίου, Δήμαρχο Καλαμπάκας, τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο Αναπτυξιακής Εταιρείας ΚΟΙ.Δ.Ε.Κ.Α. κ. Γεώργιο Δήμου, Προϊστάμενο της Δ.Ε.Η., τον Πρωτοπρεσβύτερο Αίδεσ. π. Σωτήριο Χαρίση, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρωτοπρεσβύτερο Αίδεσ. π. Δημήτριο Σπυρόπουλο.

Εις το Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχει κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως, ο δε Σεβασμιότατος Μητροπολίτης θα είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Αξιοσημείωτο, και το υπογραμμίζουμε αυτό με έμφαση, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος δεν απαίτησε ουδεμία οικονομική βοήθεια από τον Δήμο.

Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χωρίς έστω και συμβολικό ενοίκιο, με το σκεπτικό ότι αυτό έγινε και προσφέρεται για τον λαό και ο Δήμος θα τον λειτουργήσει, περιορίζοντας έτσι την οικονομική δαπάνη του που σήμερα προσφέρει για τους Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν.

Ο λαός της Καλαμπάκας χαίρεται γι’ αυτήν την ευγενική χειρονομία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ή οποία με την δραστηριότητα του καλού μας Μητροπολίτου έχει πραγματοποιήσει πολλά και σημαντικά έργα στην Μητρόπολιν μας, ώστε, χωρίς υπερβολή, να αλλάξει το Εκκλησιαστικό Τοπίο.

Εκφράζομε και ημείς, με συγκίνηση τα Θερμά μας συγχαρητήρια γι’ αυτή την ενέργεια της Μητροπόλεως πού δείχνει την αγάπη του Μητροπολίτου προς τον Λαό μας, ο όποιος είναι το ποίμνιον της Μητροπόλεως, άλλα και ό λαός πού συγκροτεί τον Δήμο μας δηλ. ο ίδιος ο λαός.

Τέτοιες πράξεις συγκινούν τον λαό και τον βοηθούν να αντιλαμβάνεται την Εκκλησία μας ως την Μάνα τού Λαού πού ζει κοντά του, όχι μόνο τις καθαρώς εκκλησιαστικές πράξεις και τελετές, αλλά και με την έμπρακτη αγάπη στους ανθρώπους και κυρίως στο παιδί!!

Ο Παιδικός Σταθμός είναι δίπλα στον νεόδμητο και περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης πού ανηγέρθη και Λειτούργησε σε τρία χρόνια.

Σημειώνουμε ότι εκεί, στον ίδιο χώρο, λειτουργεί νεόδμητο Νηπιαγωγείο του Δήμου και το νέο κτίριο του ΕΠΑ.Λ. (πρ. Τεχνικό Λύκειο), ώστε ο χώρος αυτός να είναι μια περιοχή πνευματικής και μορφωτικής προσφοράς στην Πόλη της Καλαμπάκας.

Πηγή: ΡΟΜΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: