Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" και ο Ι. Σ. Α. κοντά στους κατοίκους των Ακριτικών Νησιών μας

Η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο διάπλουν Καστελόριζο – Χάλκη – Νίσυρο – Σύμη

Κοντά στους κατοίκους των Ακριτικών Νησιών μας θα βρεθεί η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 θα επισκεφθούν με ομάδα εθελοντών γιατρών το Καστελόριζο , τη Χάλκη, τη Νίσυρο και τη Σύμη. Ακολουθούν το Αγαθονήσι, η Ανάφη και η Γαύδος.

Πρόκειται να διανεμηθεί φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και να καταγραφούν οι ανάγκες των ασθενών στα νησιά της άγονης γραμμής ,για να ακολουθήσει η παροχή εξοπλισμού, απαραίτητου για την επείγουσα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Με μοναδικό οδηγό την κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη προς το συνάνθρωπο υιοθετούμε τους κατοίκους των άγονων νησιών και των παραμεθόριων περιοχών. Είμαστε δίπλα τους σε κοινωνικό, υγειονομικό και φαρμακευτικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν προ τετραμήνου η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την στήριξη των αναξιοπαθούντων μέσα από πολλαπλές δράσεις πρόληψης και ιατροκοινωνικής φροντίδας σε ενορίες και τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκε και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το οποίο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες ανασφάλιστους: άστεγοι εγκυμονούσες χωρίς παρακολούθηση, εγκαταλελειμμένοι καρκινοπαθείς, αλλά και πολλοί άνεργοι που βρήκαν καταφύγιο στους εθελοντές γιατρούς μας.

Στόχος μας είναι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη τη βοήθεια και την ιατρική φροντίδα σε όποια άκρη της Ελλάδας και αν βρίσκονται.

Στα πλαίσια της σημερινής πολιτικής καταβαράθρωσης που βιώνουμε, οφείλουμε ν αναπτύξουμε κοινωνικές δομές πυλώνων που θα στηρίζουν τους ευπαθείς και τους αναξιοπαθούντες σε κάθε άκρης της νησιωτικής ακριτικής Ελλάδας.

Για τις εκατοντάδες χιλιάδες των ανασφάλιστων πολιτών η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ιδρύσαμε από κοινού, προ 4μήνου, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Πρωτοστατούντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κκ Ιερώνυμου Β, υπογράψαμε σύμφωνο συνεργασίας για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου μέσα από πολλαπλές δράσεις πρόληψης και ιατροκοινωνικής φροντίδας σε ενορίες και τοπικές κοινωνίες.

Στους 4 μήνες λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, εξετάστηκαν εκατοντάδες ανασφάλιστοι: άστεγοι, εγκυμονούσες χωρίς παρακολούθηση, εγκαταλελειμμένοι καρκινοπαθείς, αλλά και πολλοί άνεργοι που βρήκαν καταφύγιο στους εθελοντές γιατρούς μας.

Στα πλαίσια της σημερινής πολιτικής καταβαράθρωσης που βιώνουμε, στόχος μας είναι να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα, κάποιες κοινωνικές δομές πυλώνων που στηρίζουν τους ευπαθείς και τους αναξιοπαθούντες κάθε άκρης της νησιωτικής ακριτικής Ελλάδας.

Με μοναδικό οδηγό την κοινωνική ευαισθησία και την αγάπη προς το συνάνθρωπο, προβαίνουμε στην επόμενη δράση αλληλεγγύης: Υιοθετούμε τους κατοίκους των άγονων νησιών και των παραμεθόριων περιοχών. Είμαστε δίπλα τους σε κοινωνικό, υγειονομικό και φαρμακευτικό επίπεδο.

Πρώτο μας βήμα είναι η επίσκεψη σε νησιά που έχουν μόνο αγροτικό γιατρό ή δεν έχουν καθόλου ιατρείο. Προσφέρουμε στους κατοίκους του Καστελόριζου, της Χάλκης, της Σύμης και της Νισύρου φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Ακολουθούν το Αγαθονήσι, η Ανάφη και η Γαύδος.

Καταγράφουμε τις ανάγκες των ασθενών σε νησιά της άγονης γραμμής με στόχο τη μελλοντική παροχή εξοπλισμού, απαραίτητου για την επείγουσα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Στόχος μας είναι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο την υγεία των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών που έχουν πραγματική ανάγκη τη βοήθεια και την ιατρική μας φροντίδα σε όποια άκρη της Ελλάδας και αν βρίσκονται.

Στο Ιατρείο, στο νησί, στο δρόμο, παντού, κάθε μέρα, χιλιάδες συμπολίτες μας, μας απλώνουν το χέρι και ζητούν βοήθεια: Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε. Και σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη, αλλά δε μας γνωρίζουν για να ζητήσουν τη βοήθεια μας, οφείλουμε εμείς πρώτοι να τους απλώσουμε το χέρι βοηθείας.


Πηγή: www.mkoapostoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: