Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αποφάσεις δεύτερης συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας, κατόπιν της προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου, από 23 έως 30 Μαΐου 2012. Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύσουν Συνοδικοί Ιεράρχες και υπηρεσιακά πρόσωπα της Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος και η Συνοδεία του θα επισκεφθούν την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα συλλειτουργήσει με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας, και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Καθιδρύματα της Ρωσίας.

Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ανεγνώσθη έγγραφο του Αρχηγού της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, με την οποία ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος για την επιστολή της Ιεράς Συνόδου, με την οποία απηύθυνε έκκληση για την πρόληψη της περαιτέρω βίας και εξέφρασε την ανησυχία Της για την δυνατότητα της επικράτησης της ειρήνης, της ανεκτικότητας και της δικαιοσύνης στην περιοχή αυτή. Ο Αρχηγός της Αποστολής, στην απαντητική επιστολή του, τονίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την επικράτηση του κράτους δικαίου, την προαγωγή των αναγκαίων συνθηκών καθώς και την περιφρούρηση και διαφύλαξη όλων των ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων στο Κοσσυφοπέδιο.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: