Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο Παπα-Γιάννης της ανθρωπιάς

Τον γύρο του facebook κάνει μια φωτογραφία που έχει τραβήξει ο Kgew Ben και δείχνει ένα ιερέα, που κρατά στο χέρι πολλά κόκκινα μπαλόνια.
Για τους εκτός Πατρών είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα, ένας ιερωμένος να κρατά μπαλόνια στο χέρι του. Σε όσους τον γνωρίζουν, όμως, και είναι πάρα πολλοί στην Πάτρα, και όχι μόνον οι ενορίτες του Παντοκράτορα, δεν προκαλεί καμία ιδιαίτερη εντύπωση, παρά μόνον θαυμασμό γιατί είναι ευρηματικός και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μιλήσει για το έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Ο παπα-Γιάννης Σταυρόπουλος εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελεί ένα σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν.
Στόχος του είναι να φροντίζει όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι.
Ο παπα-Γιάννης, βοηθούμενος από ένα δίκτυο συνεργατών, κατορθώνει να φθάνει στα σπίτια αυτών των ανθρώπων και να στέκεται πραγματικά ο καλός φίλος και προστάτης. Και η δράση του δεν περιορίζεται στην ενορία του Παντοκράτορα, όπου διακονεί, αλλά επεκτείνεται σε πολλά σημεία της πόλης και φθάνει ως τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, αφού πολλοί είναι οι κρατούμενοι που έχουν δεχθεί τη συμπαράσταση και την φροντίδα του.
Στον εξαιρετικό αυτό ιερέα ανέθεσε πριν μερικά χρόνια ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος την ευθύνη για την κεντρική αιμοδοσία της Μητροπόλεως.
Δύο φορές το χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, ο παπα-Γιάννης, φορώντας τη λευκή μπλούζα της αιμοδοσίας μοιράζει φυλλάδια στους διερχόμενους και τους καλεί να δώσουν αίμα, εξηγώντας τους πόσο σημαντικό είναι να αιμοδοτείς, αφού το αίμα είναι μοναδικό και δεν μπορεί να παραχθεί στο εργαστήριο.
Φέτος, σκέφθηκε να στείλει το μήνυμα της αιμοδοσίας και πέρα από τα όρια της πλατείας Γεωργίου. Ετσι, αγόρασε κόκκινα μπαλόνια -που να μοιάζουν με μια σταγόνα αίμα- έγραψε πάνω «Δώσε Αίμα Ιερά Μητρόπολη Πατρών» και τα μοιράζει στα παιδάκια που περνάνε από την πλατεία, κάθε πρωί.
«Αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να γίνουν κήρυκες της ιδέας της αιμοδοσίας, και σε περιοχές έξω από την πλατεία. Θέλουμε όλη η πόλη να μάθει για αυτή την ξεχωριστή δραστηριότητα της Μητροπόλεως Πατρών. Παράλληλα, κάνουμε ένα δώρο στα παιδιά, ελληνόπουλα και μη, γιατί, παρά την εξέλιξη, ένα μπαλόνι συναρπάζει πάντα ένα παιδί. Τα κοιτάμε να φεύγουν ευτυχισμένα, κρατώντας το μπαλόνι τους στα χέρια, και χαιρόμαστε και εμείς» τόνισε στην «Π» ο π. Γιάννης Σταυρόπουλος, που μέχρι το Σάββατο θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου και είναι πιθανόν να σας προσεγγίσει, ζητώντας σας να προσφέρετε αίμα για όσους το έχουν ανάγκη.

Πηγές: www.pelop.grwww.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: