Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αποφάσεις Γ. Σ. Συνδέσμου Κληρικών Χίου











ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κληρικών Χίου ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος μελών του Συνδέσμου για να εξετάσει θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο εν όψει και των επερχομένων βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου και της σχετικής επιστολής προς τους τοπικούς υποψηφίους βουλευτές και τα κόμματα που απέστειλε προ των εκλογών της 6ης Μαΐου το Δ. Σ. του Συνδέσμου.
Τα μέλη ενημερώθηκαν για τις απαντήσεις που ελήφθησαν από τους υποψηφίους και έγινε συζήτηση επί των θέσεων κομμάτων και υποψηφίων έναντι των συγκεκριμένων ερωτημάτων και έναντι της Εκκλησίας και του Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου γενικότερα.
Ιδιαίτερα συζητήθηκε η ζοφερή πραγματικότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην εποχή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την ανύπαρκτη πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ιερέων και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους λόγω αδυναμίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., της οικονομικής κρίσης που πλήττει και το χώρο της υγείας και της διακοπής χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων λόγω των μεγάλων οφειλών του οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς. 
Αποφασίστηκε ανάμεσα στα άλλα ότι ο Σύνδεσμος δεν θέτει θέμα απομάκρυνσης οποιουδήποτε από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου. Η Χίος έχει Μητροπολίτη, και είναι αποκλειστική του αρμοδιότητα η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τα γραφεία και τις υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Θέση του Συνδέσμου είναι ότι η σύγκληση των οργάνων του (Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Συνελεύσεως) γίνεται ως εφαρμογή του Καταστατικού του και ως απόδειξη της υγιούς λειτουργίας του και της απρόσκοπτης και αταλάντευτης συνέχισης του έργου του για το καλό του εφημεριακού κλήρου της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.
Από όλα τα μέλη εκφράστηκε η επιθυμία να προσκληθεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος να τιμήσει με την παρουσία του την επόμενη Γενική Συνέλευση του Ιερατικού μας Συνδέσμου. Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστως απεδέχθη την πρόσκληση, και θα ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για όλα τα ανωτέρω θέματα που αφορούν τον εφημεριακό κλήρο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: