Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΟΤΕ ΠΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ποτέ ξανά» δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου κατά τις εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκσμίου πολέμου, που φέτος διοργανώθηκαν στην Ιερά Μονή Μυρσινιδίου, αναδεικνύοντας την αντιστασιακή δράση της Μονής κατά τον πόλεμο. Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη Χίου, σε χώρο του μοναστηριού, διοργάνωσε έκθεση κειμηλίων και φωτογραφιών που σχετίζονται με την δράση της μονής κατά τον πόλεμο, με στόχο όπως είπε ο Μητροπολίτης να δημιουργηθεί μια μόνιμη έκθεση εκεί.

Ο Σεβασμιότατος ξεναγώντας και επεξηγώντας τα εκθέματα στους εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του όπου, τόνισε ότι ο ελεύθερος κόσμος κατέβαλε μεγάλους αγώνες κατά του ολοκληρωτισμού και κατάφερε να τον ανατρέψει παρά την υπεροχή του δεύτερου. 
Επιπλέον σημείωσε ότι ο ίδιος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση και την επίγεια εκκλησιαστική δικαίωση του πατριάρχου Ιωακείμ Στρουμπή, η συμβολή του οποίου στον αντιστασιακό αγώνα ήταν μεγάλη και λόγω αυτή της δράσης του κηρύχθηκε έκπτωτος. 
Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία στην Ιερά Μονή ενώ ο διδάκτωρ Φιλολογίας Νίκος Χαβιάρας έδωσε επίκαιρη ομιλία. Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στέφανων στο χώρο του Σταυρού ενώ και πλωτό σκάφος του λιμενικού απέδωσε τιμές. 

Πηγή: ΠΑΤΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: