Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Αποφάσεις πρώτης Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε. Μετέφερε το καλό κλίμα και την διάθεση για συνεργασία των υπευθύνων του Τηλεοπτικού Σταθμού με την Εκκλησία. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέθεσε στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και Πατρών κ. Χρυσόστομο, την εκπόνηση μελέτης για την συνεργασία του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ανεγνώσθη το από 16.3.2012 έγγραφο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
Επίσης ανεγνώσθη έγγραφο των τεσσάρων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Θράκης, το οποίον απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του ζητήματος της τροπολογίας του Αναπληρωτού Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, δια της οποίας τα αυθαίρετα περιουσιακά στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητος δέχονται μείωση επί του επιβαλλομένου προστίμου σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%). Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποσταλεί έγγραφο στο αρμόδιο Υπουργείο ζητώντας να μην υφίσταται διάκριση στην μεταχείριση Χριστιανών και Μουσουλμάνων. 

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε την 20η Μαΐου 2012 ως ημερομηνία λήξεως των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων, ενέκρινε την διοργάνωση της ΚΔ´ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας και συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: