Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στο μηχανογραφικό και πάλι το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

του Αντώνη Τριανταφύλλου στο www.amen.gr

Μετά από ένα χρόνο το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα δεχθεί και πάλι φοιτητές. Ακριβώς ένα χρόνο πριν ο – τότε - υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος είχε ανακοινώσει την απάλειψη του τμήματος από το μηχανογραφικό δελτίο με το αιτιολογικό ότι «εξετάζονταν αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία του».

Το ζήτημα αυτό προκάλεσε αντιπαράθεση ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, το πανεπιστήμιο Αθηνών, τη διοίκηση της Εκκλησίας, ακόμα και υποψήφιους φοιτητές. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και η διοίκηση του τμήματος είχαν καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Παιδείας κάνοντας λόγο για αυθαίρετη απόφαση του Γ. Πανάρετου να απαλείψει το τμήμα από τους πίνακες του μηχανογραφικού. Επιπλέον οι οικογένειες δυο υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργείου, ενώ και η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε παρέμβει υπέρ του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.

Τελικά, το ζήτημα φαίνεται ότι επιλύθηκε, καθώς στους πίνακες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εμφανίζεται και πάλι.

Αναλυτικότερα φέτος, το τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα δεχθεί 310 φοιτητές, ενώ το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας 150. Στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης θα εισαχθούν 230 φοιτητές και τέλος στο τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας Θεσσαλονίκης 210.

Δεν υπάρχουν σχόλια: