Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήφισμα των Αμερικανών καταδικάζει τις λεηλασίες στις εκκλησιές της Κύπρου

Με ψήφισμα που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καλείται η Τουρκία να σεβαστεί τις θρησκευτικές ελευθερίες των εγκλωβισμένων και να προστατεύσει τους θρησκευτικούς χώρους λατρείας και τα αντικείμενα τέχνης στις κατεχόμενες περιοχές της βόρειας Κύπρου. Το ψήφισμα είχαν καταθέσει οι συμπρόεδροι της Επιτροπής Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου, Ελληνοαμερικανοί Βουλευτές Κώστας Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνι. Με το ψήφισμα προτρέπεται η Κυβέρνηση της Τουρκίας να προστατέψει την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων, στους οποίους απαγορεύεται να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, εξαιτίας περιορισμένης πρόσβασης σε θρησκευτικούς χώρους, καθώς και να τερματίσει τη συνεχιζόμενη καταστροφή περιουσίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ζητά, επίσης, όπως η Τουρκία κριθεί υπόλογη για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου, σε σχέση με την καταστροφή θρησκευτικής και πολιτιστικής περιουσίας στην Κύπρο, πράξεις οι οποίες, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, λαμβάνουν χώρα στις κατεχόμενες περιοχές και παραβιάζουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία με πολλές διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει προσυπογράψει.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με τις ψήφους τόσο των Δημοκρατών όσο και των Ρεπουμπλικάνων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, κατά τον εισηγητή του θέματος Κώστα Μπιλιράκη ότι «το Κογκρέσο μπορεί να έχει φωνή όταν πρόκειται να καταδικάσει παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας ανά τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: