Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ψήγματα από το κατά Μάρκον Άγιο Ευαγγέλιο (του Γεωργίου Φ. Παπαδόπουλου)

Άλλη μία πνευματική εργασία, ένα ακόμη "εγχειρίδιο" όπως το ονομάζει ο ίδιος συγγραφέας, ο Γεώργιος Φ. Παπαδόπουλος, έφθασε στο Σύνδεσμο Κληρικών Χίου.
Πρόκειται για το πόνημα με τίτλο: "ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", ΧΙΟΣ 2010.
Αποτελείται από 44 σελίδες, ο σχεδιασμός και η εκτύπωση έγινε από τις ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Τυπογραφή, και η εικονογράφησή του προέρχεται από το Θείο και Ιερό Ευαγγέλιο έκδοση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αθήνα, 1966), δια χειρός Ράλλη Κοψίδη.
Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας λέει στον πρόλογό του: "Στο παρόν εγχειρίδιο ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μελετήσει και να εντρυφήσει με απλό τρόπο και κατανοητό σε δέκα (10) Ευαγγελικές περικοπές (χωρία) του κατά Μάρκον Ευαγγελίου". 
"Το μικρό τούτο πόνημα αφιερώνω στη μνήμη του σεβάσμιου μακαριστού Λευίτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου Πουλάκη (1922-2000), καταγομένου από το χωριό Βασιλεώνοικο της Χίου, ο οποίος υπηρέτησε με αυταπάρνηση και ζήλο το ιερό θυσιαστήριο, επί αρκετές δεκαετίες, και κατέλιπε - με τις πολύτιμες υπηρεσίες του - ένα, αρκετά αξιόλογο πνευματικό έργο, ως Κληρικός αλλά και εκπαιδευτικός, μεταξύ άλλων, στις Ιερές Μητροπόλεις Χίου και Νέας Σμύρνης, καθώς επίσης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Και τούτο με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα (10) ετών από την προς Κύριον εκδημία του".
Στις σελίδες 42 και 43 ο αναγνώστης θα βρει τα έργα, εργασίες και βιβλία του Γεωργίου Φ. Παπαδόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Χίου και αρωγού μέλους του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Συγχαρητήρια και ευχές στον αγαπητό μας Γεώργιο Παπαδόπουλο και καλή συνέχεια στο έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: