Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δεύτερη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Σεπτέμβριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 154ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε να εκπροσωπήσουν την Εκκλησία της Ελλάδος στην προγραμματιζόμενη επίσημη Ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ. Ειρηναίου, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την 3η Οκτωβρίου 2010, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελάδος κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.
Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην συνάντηση της Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη, από 19 έως 27 Σεπτεμβρίου 2010.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τους Κανονισμούς συστάσεως και λειτουργίας ενός Κέντρου Νεότητος στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας καθώς και ενός Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Ενημερώθηκε από σχετικά έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στην Ιερά Σύνοδο, από την Πανελλήνιο Ένωση Θεολόγων προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθώς και από τον Δρα Γ. Κρίππα προς τον «Συνήγορο του Πολίτη», αναφορικά με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Αύριο, μετά το πέρας της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα δεχθούν 50 νέους οι οποίοι μετέχουν στην «Σύνοδο των Εφήβων», που πραγματοποιείται το τετραήμερο από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2010, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η «Σύνοδος των Εφήβων» θα συζητήσει με τον Μακαριώτατο και τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Αρχιερείς για θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον τους, όπως ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση κληρικών, βιοηθική, συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή, διαδίκτυο και άλλα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: