Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σύνδεσμος Κληρικών Χίου: γενική συνέλευση (VIDEO)

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών πραγματοποιείται την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου (όπου και η έδρα του Συνδέσμου).

Μεταξύ των θεμάτων η έγκριση του προϋπολογισμού για το ερχόμενο έτος, καθώς και η ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου πάτερ Γεώργιος Κωνσταντίνου (VIDEO), σημείωσε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών είναι μεγαλύτερος από ποτέ.

Τόνισε ότι γίνεται κατανοητός ο ρόλος του είναι διεκδικητικός αλλά και πνευματικός και έχει σα στόχο την ανύψωση του κύρους του Ιερού Κλήρου.

Έκανε γνωστό επίσης ότι το καλοκαίρι την ημέρα της Αγίας Μαρκέλλας, βρέθηκε στη Χίο και είχε συνάντηση το προεδρείο μαζί του, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γεώργιος Καλαντζής, οπότε θα γίνει σχετική ενημέρωση και στα μέλη του Συνδέσμου.

Σε ερώτησή μας σχετικά με το αν έχουν επηρεάσει τα μνημόνια και τους εφημέριους, ο πάτερ Γεώργιος απάντησε ότι πράγματι αυτό έχει γίνει, όπως όλους μας άλλωστε. Εξήρε δε τη σημαντική δουλειά των Ιερέων που εκτός από τα καθήκοντά τους δραστηριοποιούνται και σε κοινωνικές δράσεις εθελοντικά.

Πηγή: www.chiosnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: