Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο: Δικαιούμαστε... επιστροφή στον 21ο αιώνα

Μαζική «απόβαση» στη Μυτιλήνη και δυναμική διεκδίκηση της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Με όπλο την κατοχυρωμένη από το σύνταγμα νησιωτικότητα, με σύνθημα την ενότητα και με τρόπο την δυναμική κινητοποίηση, η πολιτική ηγεσία της Χίου, η εκκλησία και σύσσωμοι οι φορείς, αποφάσισαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση απαιτώντας την καθημερινή σύνδεση του νησιού μας με την Αθήνα.
Όλο αυτό το πλαίσιο εκφράστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο επιμελητήριο, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στην ακτοπλοΐα με βάση τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η αποχώρηση από την γραμμή του πλοίου της Blue Star.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Βουλευτής, Κώστας Τριαντάφυλλος, που ενημέρωσε για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν οι βουλευτές του Βόρειου Αιγαίου με τον υπουργό Εμπ. Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, χαρακτηρίζοντας την ρεαλιστική και αποτελεσματική, κάτι που όμως δεν έπεισε τους παριστάμενους καθώς, χωρίς διάθεση αμφισβήτησης των προθέσεων του βουλευτή, δεν έγινε πουθενά λόγος για άμεση επίλυση του θέματος.
Για εθνικό θέμα έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γανιάρης, καθώς θεώρησε δεδομένη την υποβάθμιση ενώ ήταν αρκετά καυστικός σχολιάζοντας την θέση των εφοπλιστών ότι « δεν βγαίνουν οικονομικά». Παράλληλα ζήτησε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη που θα γίνει στη Μυτιλήνη, την Τρίτη και εστίασε στην σπουδαιότητα της ενότητας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χίου, Στέλιος Καμπούρης, που εκπροσώπησε τον δήμαρχο, ο οποίος ήρθε αργότερα. Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο, που υποστηρίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, ενώ ο Πολύδωρος Λαμπρινούδηςπρότεινε η πίεση να ασκηθεί στην κυβέρνηση, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο υπουργός Εμπ. Ναυτιλίας τη Χίο.
Στο πλευρό της χιακής κοινωνίας και η εκκλησία καθώς ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη ανέφερε ότι στηρίζει κάθε ενεργεία της πολιτείας , στα όρια της νομιμότητας.
Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η όποια κριτική κυρίως προς τον Κώστα Τριαντάφυλλο, ειδικά από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Αρ. Τύμπα, που ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι Πολιτικό, ενώ την αναγκαιότητα να στηριχτούν οι διεκδικήσεις από νομικό πλαίσιο εξέφρασε και ο Χρ. Κριμιζής(ΠΑΣΟΚ) αλλά και Στ. Ζουμίδης (ΔΗΜΑΡ).
Υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, εστιάζοντας παράλληλα στις επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθείται στην αγορά, τον καταναλωτή, τον έμπορο και τον εργαζόμενο, ήταν στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι τουΕπιμελητηρίου, ΟΕΒΕ, Εργατ. Κέντρου, Εμπορικού Συλλόγου και ΑΔΕΔΥ.
Με προτάσεις όπως η ενημέρωση του κόσμου στην παρέλαση της 28ης, και η μαζική παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση πολιτών στις 6 /11, και πάντα με καθολικό κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων, οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν ομόφωνα την στήριξη τους σε κάθε κινητοποίηση που θα αποφασιστεί ενώ σχεδόν σύσσωμη θα είναι και η παρουσία τους στην σύσκεψη της Τρίτης στη Μυτιλήνη.

Πηγή: Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: