Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και επειδή γνωστός συμπολίτης μας, το οποίου το όνομα δεν αναφέρω, μιας και εκείνος δεν είχε την τόλμη να αναφέρει ονομαστικά σε ποιον απευθύνεται με το γραπτό του, περί της θεωρίας των κομμουνιστών και των ναζιστών, σπεύδω να του απαντήσω δημόσια για τρεις λόγους: Πρώτον διότι τοποθετήθηκε και έθεσε ερωτήματα προς απάντηση δημόσια. Δεύτερον διότι τα έθεσε υπογράφοντάς τα επώνυμα. Και τρίτον διότι, όταν δεν απαντάς σε αερολόγους αποθρασύνονται.

Ξεκινώ, λοιπόν, λέγοντας ότι, για να κρίνεις τις απόψεις κάποιου πρέπει πρώτα να γνωρίζεις ποιες είναι αυτές. Βέβαια, δεν περίμενα να τις γνωρίζει. Δεν περίμενα, όμως, και ότι θα λέει την μισή αλήθεια, προφανώς επειδή στερείται προβολής επιχειρημάτων. Έτσι, προκειμένου να πληροφορηθεί ποιες είναι οι απόψεις μου περί της Χρυσής Αυγής τον παραπέμπω στα τέσσερα αντιναζιστικά- αντιφασιστικά κείμενά μου περί Χρυσής Αυγής που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο το τελευταίο τρίμηνο. Έπειτα ας κάνει τον κόπο να αναζητήσει στο διαδίκτυο την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσα στην <<Αλήθεια>> στις 03/10 και τοποθετήθηκα λεπτομερώς περί Χρυσής Αυγής.

Όμως, μετά λύπης μου θα πω δημόσια ότι, ο εν λόγω αρθρογράφος ψεύδεται και μάλιστα εν γνώσει του. Διότι, πως είναι δυνατόν να διάβασε το κείμενο για τον απελθόντα πατριώτη βορειοηπειρώτη και να μην διάβασε τα σχόλιά μου από κάτω όπου χαρακτηρίζω τη Χρυσή Αυγή αυτό που είναι, φασιστική οργάνωση (τους δε συνειδητούς οπαδούς της, φίλους του Χίτλερ) και εκείνος να λέει ότι δεν βρήκα ούτε μια φράση να μιλήσω για τη Χρυσή Αυγή… Εάν αυτό που κάνει εκείνος δεν είναι φασισμός και δεν μοιάζει στην τακτική της Χρυσής Αυγής, ας μας πει τι είναι !

Ούτε είδα να καταδικάσει την κτηνώδη πολιτική του, ομοϊδεάτη του, δικτάτορα της γείτονος Αλβανίας, Εμβέρ Χότζα που εξόντωσε και εδίωξε χιλιάδες Έλληνες Ορθοδόξους με μόνη δικαιολογία ότι, πιθανόν να αποτελέσουν τροχοπέδη για την πολιτική του κόμματός του.

Αναφορικά δε με τα μαρτύρια και τους διωγμούς που υπέστησαν οι χριστιανοί από τους εξουσιαστές κομμουνιστές όπου γης ούτε λέξη ο κύριος αυτός. Όλα ξεχάστηκαν, θυμάται μόνο την αντιφασιστική καραμέλα που πιπιλούν επί χρόνια, ευρισκόμενοι κάποιοι στον κόσμο τους ! Για το περιστατικό που παραθέτει δεν θα διαφωνήσω, όμως ένα περιστατικό δεν μπορεί να κρίνει μια ολόκληρη πολιτική ή θεωρία. Διότι, με την ίδια λογική, μπορώ κι εγώ να του αντιπαραθέσω άλλα δέκα περιστατικά που ανατρέπουν την θεωρία του παραδείγματος που αναφέρει.

Εγώ λέω ότι, η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Και βία χρησιμοποιούν και η φασιστική Χρυσή Αυγή και ο απάνθρωπος κομμουνισμός (στην εξουσιαστική του έκδοση) και ο δικομματισμός που κυβερνά τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και βιάζει καθημερινά συνειδήσεις και νοικοκυριά στο έλεος των ανθελλήνων δανειστών που μας μετέτρεψαν σε επαίτες ελέω αναξίων πολιτικών. Όποιος δεν καταδικάζει την βία εν γένει και εμμένει σε στείρους τακτικισμούς του παρελθόντος καλλιεργεί και φουντώνει ολοένα τα ποσοστά των νεοναζιστών στη χώρα μας. Ας το καταλάβουν πλέον όλοι. Τα πολιτικά μορφώματα δημιουργούν οι αδυναμίες των υπολοίπων παρατάξεων που αποκλίνουν των θεωριών τους.

Και επειδή εγώ είμαι ρεαλιστής, θα ευχηθώ στον φίλο, συντάκτη του προς απάντηση δημοσιευθέντος κειμένου, εν αντιθέσει με εκείνον, να μην εκπληρωθούν οι ενδόμυχοι πόθοι του, εάν δεν είναι ευγενείς και δεν σέβονται την ιδεολογία του άλλου, πολύ δε περισσότερο όταν -δίχως να φροντίσει να την πληροφορηθεί- προβαίνει σε δημόσιες κρίσεις που προκαλούν και διχάζουν, ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσιμη για τη χώρα μας που δεν έχουμε την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: