Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παγχιακή διαμαρτυρία για τη συγχώνευση Οίκου Ναύτου με τον ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη Πέμπτη


Η Χίος βάζει λουκέτο

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ομόφωνα τελικά εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι από την κοινή σύσκεψη των φορέων η πραγματοποίηση Παγχιακής διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση Οίκου Ναύτου με τον ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη Πέμπτη.
Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, η συγκεκριμένη κινητοποίηση πρέπει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, δεδομένου ότι το πρόβλημα της υποβάθμισης της υγείας αφορά όλους τους κατοίκους του νησιού, ιδιαίτερα όμως τους ναυτικούς αποτελούν και τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η εισήγηση του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χίου Γ. Αμπαζή ο οποίο τόνισε ότι το ψήφισμα των κατοίκων Συκιάδας- Λαγκάδας έτσι όπως επιδόθηκε και ψηφίστηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποτελέσει την κορωνίδα των διεκδικήσεων όλων των κατοίκων του νησιού και όχι μόνο των ναυτικών.
Αντίθετες απόψεις ως προς την ημέρα της κινητοποίησης εξέφρασαν τόσο η ΟΕΒΕ όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, υπογραμμίζοντας ότι το χρονικό διάστημα μέχρι την Πέμπτη είναι πολύ μικρό προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος.
Ενωτική από την άλλη ήταν η εισήγηση του εκπροσώπου των συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας ο οποίος κάλεσε σύσσωμο τον Χιώτικο λαό να συμμετέχει στην αυριανή απεργία.
Τελικά αποφασίστηκε την Πέμπτη το πρωί να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας, να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της αγοράς αλλά να ασκηθεί πίεση κατά τις ώρες της διαδήλωσης να μη λειτουργήσουν ούτε οι καφετέριες της παραλίας.
Παράλληλα ο δήμος σε συνεννόηση με τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, θα αποκλείσουν τόσο την είσοδο του λιμένα ενώ θα εμποδίσουν και την άφιξη του πλοίου της άγονης γραμμής που έρχεται από Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακριβής ώρα συγκέντρωσης έχει οριστεί η 11η πρωινή της Πέμπτης με αφετηρία των κινητοποιήσεων την Πλατεία Βουνακίου. 

Παντελής Φύκαρης 

1 σχόλιο:

Petros είπε...

Γιατί γκρινιάζουν οι συμπατριώτες μου ; Μήπως δεν δίνουν μεγάλα ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ; Μήπως δεν πήγαν 1500 άτομα να επιβραβεύσουν όσους επέβαλλαν αυτά τα μέτρα του ΕΟΠΠΥ, τις έκτακτες εισφορές,το χαράτσι στη ΔΕΗ; Μήπως όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται δεν είναι κομματικά στελέχη των 2 μεγάλων κομμάτων ; Προς τι οι διαμαρτυρίες ;
Ξέρουν ότι από το καλοκαίρι θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια και οι βοσκότοποι της Χίου; Έχουν ενημερώσει τους ψηφοφόρους ότι θα διπλασιαστούν οι αντικειμενικές αξίες, άρα μαζί με αυτές δημοτικά τέλη και άλλοι 20 φόροι ; Γιατί διαμαρτύρονται ;