Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πρώτη και δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο

Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
– Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
– Απεδέχθη την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ως Μέλους των Συνοδικών Επιτροπών Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, και ως Εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Μικτή Επιτροπή Διαλόγου μετά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στην Επισκοπική Συνέλευση των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Ευρώπης.

Κατόπιν αυτού, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :
α.Στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, Μέλος τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο Παπαθωμά, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
β. Στην Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, Μέλος τον Ελλογιμώτατο κ. Χαράλαμπο Παπαστάθη, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
γ. Στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.
δ. Στην Μικτή Επιτροπή Διαλόγου μετά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και στη Επισκοπική Συνέλευση των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων της Ευρώπης, ως εκπρόσωπο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο.

– Όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την Τελετή παρασκευής και καθαγιάσεως του Αγίου Μύρου, κατά την Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
– Ενέκρινε τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2012. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 816 και το ποσό ανέρχεται στα 163.200,00 €.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, και συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: