Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Α’ Σύναξη εγγάμων Ιερέων και των Πρεσβυτερών τους της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αγία Κυράννα» του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου-Λαγκαδά η Α’ Σύναξη εγγάμων Ιερέων και των Πρεσβυτερών τους της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης με θέμα «ο έγγαμος κλήρος και τα προβλήματά που αντιμετωπίζει η οικογένεια του Ιερέως, με κύρια αναφορά στο σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η πρεσβυτέρα».

Στην αρχή της συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης καλωσόρισε τις πρεσβυτέρες, τονίζοντας ότι προκάλεσε αυτή τη Σύναξη πρώτα για να γνωρίσει και να επικοινωνήσει με τις συνοδοιπόρους συζύγους των κληρικών του στο δρόμο της ιερατικής τους διακονίας αλλά και για την ανάγκη επικοινωνίας ανάμεσα στις ίδιες τις πρεσβυτέρες.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η οικογένεια του Ιερέως. 

Ανέπτυξε τα θέματα όπως τον αλληλοσεβασμό των σχέσεων Ιερέα – Πρεσβυτέρας στα πλαίσια της ευπρέπειας, τις πολλές φορές που αναγκάζονται οι πρεσβυτέρες να παραμένουν, ιδίως αν δεν εργάζονται στο σπίτι μόνες. Και τέλος συζητήθηκε η κρίση που υπάρχει στην χώρα μας και πόσο αυτή έχει επιδράσει στην οικογένεια τονίζοντας το γεγονός ότι ο Θεός δεν αφήνει την οικογένεια που έχει ως θεμέλια την πίστη, την σωτηρία και την κοινωνική μέριμνα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, παρουσίασε τα σχέδια και τις μέριμνες της Μητροπόλεως μας για τις Πρεσβυτέρες αλλά και για τα παιδιά των Ιερέων, εξαγγέλλοντας την λειτουργία παραθεριστικής κατοικίας για τις ανάγκες των οικογενειών των ιερέων και την λειτουργία κατασκηνώσεων κατά την διάρκεια της Θερινής περιόδου, επίσης ανακοίνωσε την υλοποίηση μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα Θεολογικής και Κοινωνιολογικής επιμόρφωσης, καθώς επίσης και μαθήματα που έχουν σχέση με πρακτικά θέματα οικοκυρικής και οικιακής οικονομίας.

Πηγή: www.imlagada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: