Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γ. Μπαμπινιώτη

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Γ. Μπαμπινιώτη είχε σήμερα στις 9.30 το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Διαβάστε τις δηλώσεις τους. 

"Έχω μια βαθιά πίστη, αυτή που έχει όλος ο απλός ελληνικός λαός. Θεώρησα χρέος μου να έρθω να σας δω, όχι μόνον εθιμοτυπικά, αλλά να συζητήσουμε τα θέματα της Εκκλησίας, τα οποία μάλιστα είναι και ιδιαιτέρως επίκαιρα, καθώς πλησιάζει η εορτή της 25ης Μαρτίου", σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης. "Διότι όσοι ξέρουν την ιστορία την ελληνική, ο Κλήρος έπαιξε έναν αποφασιστικό ρόλο στην Επανάσταση μέσα από τον Ελληνικό Διαφωτισμό, όπου ιερωμένοι σε μεγάλο βαθμό ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Άνθιμος Γαζής, ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, όλοι αυτοί, ο Κωνσταντίνος Οικονόμος εξ Οικονόμων, ο Πατροκοσμάς, έπαιξαν έναν τεράστιο ρόλο στην αφύπνιση του Γένους αλλά και στον ίδιο τον Αγώνα, όπως ο Αθανάσιος Διάκος".

Και πρόσθεσε: "Αυτά, λοιπόν, εμείς δεν πρέπει να τα ξεχνάμε, πρέπει να τα περνάμε μέσα από την Παιδεία μας γιατί αυτή είναι η παράδοση μας, αυτή είναι η ιστορία μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Και ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας είναι η Εκκλησία μας και η Ορθοδοξία μας, η Ορθόδοξη πίστη μας. Επομένως η παρουσία μου εδώ είναι ουσιαστική και δεν είναι εθιμοτυπική και δηλώνω ότι όπου μπορούμε για όσο διάστημα είναι να σταθούμε πλάι στην Εκκλησία , πλάι στον ελληνικό λαό. Και θέλω και δημόσια να σας συγχαρώ για όλη αυτή τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Εκκλησία μας, υπό την ηγεσία σας, ως απλός υπηρέτης που στην πραγματικότητα είναι η ετυμολογία του υπουργού".

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος συνεχάρη τον κ. Μπαμπινιώτη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, επισημαίνοντας πως είναι "ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση". "Ευχαριστούμε πάρα πολύ και να ευχηθούμε να μπορέσετε αυτές τις σκέψεις να τις κάνετε πραγματικότητα. Εμείς θα είμαστε κοντά σας. Θα έλεγα σχετικά με την κρίση και τις δυσκολίες που περνάμε, πως θα τις ξεπεράσουμε και αυτές με αγώνα και ίσως είναι μια ευκαιρία να δούμε πολλά πράγματα τα οποία τα ξεχάσαμε, τι μας λείπει, τι μπορούμε να κάνουμε να τα ξαναβάλουμε στην θέση τους".

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

Πηγή: www.iaath.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: