Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Απάντηση στην Απάντηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Ανακοίνωση του ΡΚαθολικού Αρχιεπισκόπου Τήνου Νικολάου 

Σεβασμιότατε,

Χαίρομαι που γίνατε και Εσείς αποδέκτης της επιστολής μου την οποία απεύθυνα «προς κάθε άνθρωπο καλής θέλησης». Η επιστολή μου πράγματι δεν περιέχει επιχειρήματα. Είναι μια κραυγή αγωνίας ενός Επισκόπου που βλέπει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο Αδελφών Εκκλησιών και μεταξύ Επισκόπων της Εκκλησίας του Χριστού και λυπάται.

Σκοπός της επιστολής μου είναι να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και μαζί να βιώσουμε, παρά τις όποιες ακόμη διαφορές μας, την κοινή εντολή της αγάπης για να αποκτήσουμε και το δικαίωμα να την κηρύττουμε. Πιστεύω πως διαφορετικά δυστυχώς ματαιοπονούμε. 

Η αγάπη δεν χρειάζεται επιχειρήματα, ούτε η πίστη τα χρειάζεται, διότι τότε παύει να είναι πίστη.

Λυπούμαι ειλικρινά για όσα νομίζετε, ότι πιστεύει ή δεν πιστεύει η Καθολική Εκκλησία. Επιτρέψτε μου, να το γνωρίζω καλύτερα από Σας. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι, ελπίζω άθελά Σας, παραποιείτε και παρερμηνεύετε τη διδασκαλία της. 
Λυπούμαι για όσα πιστεύετε για την Καθολική Εκκλησία. Φαίνεται ότι αγνοείτε τη ζωή της και το έργο της. Αδικείτε ενάμισι δισεκατομμύριο Χριστιανούς που παραμένουν ενωμένοι με την Εκκλησία της Ρώμης, με τον διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου. 

Προσωπικά πιστεύω ότι και σήμερα ο Θεός Πατέρας, με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος αναδεικνύει «Πατέρες της Εκκλησίας» του Χριστού, οι οποίοι με τη ζωή τους και το λόγο τους την στηρίζουν, την ποιμαίνουν και την οδηγούν με φρόνηση, σύνεση, αργά και σταθερά προς στην ενότητα εκείνη για την οποία προσευχήθηκε ο ίδιος ο Θείος Ιδρυτής της.

Προσωπικά έχω την τιμή και τη χαρά να γνωρίζω δύο. Ο ένας είναι ο σημερινός Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ρώμης και Πάπας Βενέδικτος 16ος και ο δεύτερος η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Αν μιμηθούμε το παράδειγμά τους, αν ακούσομε τις προτροπές τους, που απηχούν το Λόγο του Κυρίου, τότε οι δύο Αδελφές Εκκλησίες Ανατολής και Δύσης με συνέχεια και συνέπεια στην Μία Κεφαλή της που είναι ο Ιησούς Χριστός, θα ευτυχήσουμε να επανέλθουμε στην μεταξύ μας πλήρη ενότητά, προς δόξαν του Θεού και όφελος κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως.

Τήνος 16/3/2012

Με αγάπη Χριστού.

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Πηγή: www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: