Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Δεύτε ίδωμεν πιστοί»…


«Δεύτε ίδωμεν πιστοί»…

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ δημιουργήθηκε μέσα και έξω από την αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου για την ομιλία του Μητροπολίτη Χίου το απόγευμα της Πέμπτης. Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσήλθαν να τον ακούσουν να μιλάει για τα Χριστούγεννα στην ποίηση του Γ. Βερίτη. Και ο Παναγιώτης Καλαμπόκης δώρισε στο Σεβασμιότατο και ένα σπάνιο χειρόγραφο.


Κοσμοσυρροή για τον Δεσπότη

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ήταν η προσέλευση κόσμου το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου όπου από το βήμα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου θα μιλούσε ο Σεβασμιότατος Χίου κ. Μάρκος. Από μικρούς και μεγάλους και από κληρικούς, βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο.
Όχι μόνο μέσα στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα, αλλά πολλοί υποχρεώθηκαν να μείνουν «εκτός νυμφώνος», καθώς ο χώρος μπροστά από την αίθουσα ήταν κι αυτός γεμάτος. Πάντως οι πόρτες ήταν ανοικτές και έτσι μπορούσαν να ακούνε και αυτοί την ομιλία του Δέσποτα. Και, σε αντίθεση με άλλες φορές, επικρατούσε και έξω από την αίθουσα πρωτοφανής ησυχία. Εδώ που τε λέμε, όμως, είχε ενδιαφέρον και η αναφορά του Μητροπολίτη στον Γ. Βερίτη.

Από τη στήλη "πολιτικά παρασκήνια" εφ. "Η Αλήθεια", 19/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: