Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στις επάλξεις - ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΓΑΛΑΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΜΑΡΚΟΣ

Κέρδισε και τους Βορειοχωρούσους ο Σεβασμιότατος. Στην πρώτη του ιερατική επίσκεψη στη βόρεια Χίο, για τον εσπερινό της Αγίας Βαρβάρας στο Άγιο Γάλας, ο κ. Μάρκος πέτυχε να αγκαλιάσει τους κατοίκους των ακριτικών χωριών, με όπλο το εγκάρδιο ζεστό του χαμόγελο και κυρίως τα μηνύματα του κηρύγματός του. 
«Ήρθα στο Άγιο Γάλας ασφαλώς για να τιμήσω την Αγία Βαρβάρα αλλά ταυτόχρονα να τιμήσω τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του, εκείνους που με μεγάλο βαθμό δυσκολίας επιμένουν να βρίσκονται στις πραγματικές επάλξεις της πίστης και της πατρίδας»τόνισε στο κήρυγμά του. 
Δεν παρέλειψε να σημειώσει την ιδιαίτερη αξία του προσκυνήματος της Παναγιάς της Αγιογαλούσαινας, υποσχόμενος ότι η Ιερά Μητρόπολη θα κάνει ό,τι δυνατόν για να το αναδείξει, όπως του αρμόζει. Στις πρώτες του κινήσεις περιέγραψε την αφιέρωση στο Άγιο Γάλας ενός από τα επόμενα ετήσια ημερολόγια της Ιεράς Μητρόπολης, με εκατοντάδες αποδέκτες εκτός Χίου, προανήγγειλε την τέλεση από τον ίδιο της λειτουργίας παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ενώ εξήγγειλε τη διοργάνωση συνεδρίου από τη Μητρόπολη για τα σπήλαια της Χίου, με έμφαση στον εντός του σπηλαίου ναό της Αγιογαλούσαινας. 
Τέλος, κατά την αποχώρησή του δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και από τη συνολική υποδοχή αλλά και από την ευταξία και την εικόνα του προσφάτως ανακαινισθέντος ναού της Αγίας Βαρβάρας, συγκρίνοντας την εικόνα της μόνο με αντίστοιχη Μητροπολιτικών Ναών.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, 6/12/2011, σελ. 12

Δεν υπάρχουν σχόλια: