Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαίνια της πρώτης κινητής μονάδας πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας της Μ.Κ.Ο. "Αποστολή"

Τα εγκαίνια της πρώτης κινητής μονάδας πρωτοβάθμιας προληπτικής φροντίδας και ιατροκοινωνικής υποστήριξης της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Υπουργού Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου.


Η μονάδα αγοράστηκε εξ ολοκλήρου με δαπάνες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και θα κινείται καθημερινά στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Τις Κυριακές θα βρίσκεται έξω από τους ναούς με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής φροντίδας (εμβολιασμούς, γενικές ιατρικές εξετάσεις κ.ά.) σε άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας, ενώ θα παρεμβαίνει και σε έκτακτες περιπτώσεις όποτε υπάρχει σχετικό αίτημα. Στη μονάδα θα εργάζονται εθελοντικά και αμισθί ιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό.

Μέσα στον Ιανουάριο θα παραδοθεί και η δεύτερη αντίστοιχη κινητή μονάδα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

«Πρόκειται για μια συμβολική εκδήλωση της συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία. Η Εκκλησία με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει έρχεται να συμπληρώσει το μεγάλο έργο της κοινωνικής πρόνοιας της Πολιτείας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

«Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι άνθρωποι, οι οποίοι θα διακονούν αυτό το πρόγραμμα, είναι άνθρωποι που προσφέρονται εθελοντικώς να βοηθήσουν όπου υπάρχει ανάγκη. Και σήμερα, όπως γνωρίζουμε όλοι, υπάρχουν πολλές ανάγκες». Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε επίσης τον π. Ηλία Δροσινό, προϊστάμενο του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας και τον πρόεδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Σπυρίδωνα Λόντο που κάλυψαν για λογαριασμό της Ι. Αρχιεπισκοπής τη δαπάνη αγοράς και εξοπλισμού της κινητής μονάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως «αυτό που είχατε προτείνει Μακαριώτατε και ξεκινήσαμε πριν λίγο καιρό, μια συνεργασία σε κοινωνικό επίπεδο γίνεται σήμερα πράξη».

«Μέσα από την πιλοτική λειτουργία αυτού του προγράμματος», είπε, «προσπαθούμε να συντονίσουμε τις δικές σας υπηρεσίες με τις δικές μας. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας θα είναι πολύ θετικά, ιδιαίτερα για τον πολίτη της δαιδαλώδους πόλης μας».

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν συνάψει η Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: