Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κοπή Βασιλόπιτας και Αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Κληρικών Χίου

Στην έδρα του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδέσμου.


Στο πρώτο μέρος, για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συνδέσμου για το 2014, αναφέρθηκε στη διακονία των κληρικών στο έργο της τοπικής εκκλησίας που είναι έργο Χριστού και ευχήθηκε για την ευόδωση των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως.

Μετά την αναχώρηση του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε το δεύτερο μέρος, με την Γενική Συνέλευση που είχε ως θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και την έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό και στη συνέχεια, όπως ορίζει το Καταστατικό, εκλέχθηκε τριμελής εφορευτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους πατέρες Μιχαήλ Ζευγιό, Μελέτιο Γιαννιώδη και Δημήτριο Μαστρογιαννάκη, οι οποίοι διεξήγαγαν με άψογο τρόπο την ψηφοφορία με την πιστή τήρηση του Καταστατικού. 
Για το επταμελές Δ.Σ. υπήρξαν 10 υποψηφιότητες και 5 για την τριμελή ελεγκτική επιτροπή.

Από τα 45 μέλη του Συνδέσμου, προσήλθαν και ψήφισαν 32, ενώ εστάλησαν και ενυπόγραφες δηλώσεις συμμετοχής. Η εφορευτική επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και παρέδωσε τα σχετικά με την ψηφοφορία στον πρώτο σε ψήφους, π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, ο οποίος τις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει να συγκαλέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο, ώστε αυτό να συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα και ταμία.

Στο νέο Δ.Σ. εκλέχθηκαν με την ψήφο των συμπρεσβυτέρων τους οι πατέρες Γεώργιος Κωνσταντίνου (Καλλιμασιά), Γεώργιος Χανδρής (Άγιος Λουκάς Λιβάδια), Δημήτριος Πύρρος (Λαγκάδα), Γεώργιος Πουλιάς (Ερειθιανή), Αντώνιος Τσουκαλάς (Μούτσαινα), Ιωάννης Κουντουριάδης (Άγ. Νικόλαος Νησί) και Δημήτριος Γαΐλλας (Αρμόλια).

Τα ονόματα όλων των εκλεγέντων και των αναπληρωματικών, η σειρά εκλογής και η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου του Συνδέσμου.   

1 σχόλιο:

π.Σπυρίδων Λόντος είπε...

Εύχομαι καθε παρα Θεού ευλογία στο ποιμαντικό σας διακόνημα και επιτυχία στις προσδοκίες του Συνδέσμου.