Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αποφάσεις 1ης και 2ης συνεδρίας Δ.Ι.Σ. Ιανουαρίου 2014

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στην αρχή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε εγκαρδίως στους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους να είναι ευλογημένη η Νέα Χρονιά και να είναι υγιείς, ώστε με δύναμη και επιτυχία να επιτελούν τα πολυεύθυνα καθήκοντά τους. Στις ευχές του Μακαριωτάτου απήντησε αντευχόμενος, εκ μέρους και των Συνοδικών Συνέδρων, ο Σεβασμιώτατος Αντιπρόεδρος, Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την έκτακτη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, κατά το τριήμερο από 25 έως 27 Φεβρουαρίου 2014.

Επίσης ανεγνώσθη κείμενο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, δια του οποίου προσκαλείται η Εκκλησία της Ελλάδος στη Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, τον προσεχή Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο να συνοδεύσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποσταλεί προς τις Ιερές Μητροπόλεις Εγκύκλιο Σημείωμα σχετικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών, μετά από Εισήγηση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Επίσης αποφάσισε, βάσει του άρθρου 34, παρ. 3 έως 6 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», την αποστολή επιστολής δια του Υπουργείου Παιδείας προς τον Εντιμότατο κ. Σωτήριο Ρίζο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ώστε στα πλαίσια της αρμοδιότητός του να ενεργήσει για την ενεργοποίηση της σχετικής Τριμελούς Επιτροπής, ως προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο και Φωκίδος κ. Αθηναγόρα.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, στη δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον Προκαταρκτικό Πίνακα των υποψηφίων προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, αποφάσισε την αποστολή Εγκυκλίου προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί της Υπηρεσίας Δομήσεως και το Κεντρικόν Συμβούλιον Εκκλησιαστικής Αρχιτεκτονικής, και περί των αρμοδιοτήτων, οργανώσεως και λειτουργίας αυτών».

Εν συνεχεία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: