Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

O δραστήριος και αναγνωρίσιμος σύνδεσμος Κληρικών Χίου στον Ι.Σ.Κ.Ε.

ΕΙΜΑΙ συνδρομητής του περιοδικού «ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ» εδώ και 15 περίπου χρόνια. 
Το περιοδικό αυτό απευθύνεται – κυρίως – στους Κληρικούς της Εκκλησίας μας και περιέχει άρθρα και κείμενα πνευματικού – εποικοδομητικού περιεχομένου, παραινέσεις, απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από διοικητικά ζητήματα των Εφημερίων, καθώς και την τρέχουσα ειδησεογραφία του μήνα (που καταγράφεται συνήθως στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού, με την ευγενική φροντίδα της εξαίρετης κας Λίτσας Ιω. Χατζηφώτη) υπό τον εύστοχο τίτλο «Μηνολόγιο».
Πάντοτε διαβάζοντάς το, μου προξενεί χαρά και ικανοποίηση, ιδιαίτερα για την ποιότητα των κειμένων του. 
Το τελευταίο διάστημα δε, η χαρά μου είναι μεγαλύτερη διότι στην ειδησεογραφία του εμπεριέχεται και η αναφορά στο Σύνδεσμο Κληρικών Χίου με θετικά σχόλια (εάν δεν κάνω λάθος, σε τρία τεύχη του, εντός του έτους 2009), για τη δράση και το έργο του.
Αυτό, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον αποτελεί ένα ατράνταχτο στοιχείο αναγνώρισης του δραστήριου Συνδέσμου Κληρικών Χίου τόσο από τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) όσο και από το επίσημο Όργανο της Ιεράς Συνόδου προς τους Εφημερίους της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον «ΕΦΗΜΕΡΙΟ».
Θεωρώ ότι ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου δεν έχει πράξει τίποτε λιγότερο ή περισσότερο των όσων προβλέπονται στη συστατική του πράξη (που, νομίμως, έχει εγκριθεί από την Πολιτεία) τα οποία, άλλωστε, πάντοτε προβάλλει στηριζόμενος τόσο στους Ιερούς Κανόνες όσο και στους Νόμους του Κράτους.
Υπό το πνεύμα αυτό, θεωρείται, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία αντιπροσωπίας του Συνδέσμου Κληρικών Χίου (έπειτα και από σχετική άδεια της Ι. Μητροπόλεως Χίου) στην ετήσια Γενική συνέλευση των μελών του Ι.Σ.Κ.Ε. όπου η Χίος προβλήθηκε και τιμήθηκε δεόντως.
Συνημμένα, σας αποστέλλω σε φωτοαντίγραφο το σχετικό κείμενο του «ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ» (Τεύχος 10, Δεκέμβριος 2009). -

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Φ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
Δημοτικού Συμβούλου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: