Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

«Φούντωσε» η διαμάχη Συνδέσμου Κληρικών και Μητρόπολης (εφημερίδα "Δημοκρατική")

«Ιερή» ασυμφωνία (4/2/2010)

«Φούντωσε» η διαμάχη Συνδέσμου Κληρικών και Μητρόπολης 
Άννα Πιτροπάκη 

«Φουντώνει» για μία ακόμα φορά η διαμάχη μεταξύ Μητροπολίτη Χίου και Συνδέσμου Κληρικών Χίου, μετά από σκληρές εκατέρωθεν δηλώσεις. Αφορμή υπήρξε ο χαρακτηρισμός του Μητροπολίτη «άσχετοι» αναφορικά με τα μέλη του συνδέσμου Κληρικών , ο οποίος ειπώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης του πρώτου.

«Τα λόγια του στεναχώρησαν τα μέλη του Συνδέσμου»

Σε σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι, ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αλλά και την απογοήτευση του ως προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του και αναφορικά με ενδεχόμενη συνεργασία του με το Σύνδεσμο για την Αντιναρκωτική Εβδομάδα, δήλωσε πως «δεν έχω με τα παιδιά εκεί τίποτα. Ο πατήρ Κωνσταντίνου είναι και κανένας άλλος, ή δύο είναι. Οι άλλοι, δεν είναι, είναι άσχετοι τα παιδιά εκεί. Είναι καμιά δεκαριά είναι, οι οποίοι είναι άσχετοι. Τι συνεργασία να κάνω;»

Θεωρώντας πως ο παραπάνω χαρακτηρισμός υπήρξε «βαρύς», ο πρόεδρος του Συνδέσμου πάτερ Γεώργιος Κωνσταντίνου ανέφερε πως «η τελευταία αυτή δήλωση του Μητροπολίτη έκανε το πρόβλημα να ξεφύγει», αναρωτώμενος για μία ακόμη φορά το λόγο που απαξιώνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. «Δεν είμαστε εξτρεμιστές, ζητάμε τα αυτονόητα, την εφαρμογή των δικαιωμάτων μας».

«Να ανακαλέσει»

Η αντίδραση του συνδέσμου κληρικών πήρε «σάρκα και οστά» μέσα από ένα σχετικό έγγραφο, απευθυνόμενο στον Μητροπολίτη, μέσα από το οποίο ζητείται , «η ανάκληση των απαξιωτικών δηλώσεων σας , ώστε να αποκατασταθεί η θιγείσα τιμή και η αξιοπρέπεια όλων των αδελφών μας». Μέσα στο εν λόγω έγγραφο, το οποίο εστάλει στη Μητρόπολη στις 23 Ιανουαρίου, αναφέρεται ότι «το ΔΣ του συνδέσμου θα περιμένει σχετική απάντηση για 5 εργάσιμες ημέρες από την κατάθεσή του, ειδάλλως θα πράξει τα δέοντα». «Απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα», τόνισε ο πάτερ Κωνσταντίνου χαρακτηρίζοντας τη μητρόπολη «συνεπή στο να μη δίνει απαντήσεις».

«Η δουλειά του Συνδέσμου Κληρικών αναγνωρίζεται»

Κάνοντας λόγο για τα πεπραγμένα του Συνδέσμου, ο πρόεδρός του δήλωσε πως «είμαστε αρκετά δραστήριοι για θέματα που αφορούν τους κληρικούς και ακόμα και αν ο Μητροπολίτης μας απαξιώνει, η ίδια η Μητρόπολη ενστερνίζεται αρκετές από τις δράσεις μας. Ωστόσο, κάποιες φορές παρεμβάλλει αδικαιολόγητα αρνητικά, όπως στην περίπτωση αιτήματός μας για παροχή ονομαστικού καταλόγου αποφοίτων της Σχολής βυζαντινής Μουσικής με στόχο την κάλυψη θέσεων ιεροψαλτών σε κατά τόπους ενορίες, την οποία η Μητρόπολη αρνήθηκε με την αιτιολογία ‘προστασίας προσωπικών δεδομένων’, γεγονός το οποίο η ίδια η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων διέψευσε».

Τέλος, ο πάτερ Κωνσταντίνου ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος δεν βρίσκει άλλο τρόπο θετικής προσέγγισης του Μητροπολίτη, προσθέτοντας ότι «εάν η Μητρόπολη ‘αγκάλιαζε’ εξαρχής τον Σύνδεσμο, δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: