Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

«ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ»; Ή Φαρισαίοι υποκριτές; (Εφημερίδα Η ΑΛΗΘΕΙΑ)


«ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ»;
Ή Φαρισαίοι υποκριτές;
5/2/2010
ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ στη Μητρόπολη τι είναι. Γιατί το έγγραφο αυτό που μας ενεχείρισαν, αντί των όσων είπε με μπαράζ επιχειρημάτων ο Σύνδεσμος Κληρικών, έχει διπλή ανάγνωση.
Απ’ τη μια νουθετεί τους Κληρικούς να μπουν ως χορδές στην κιθάρα του Μητροπολίτη... αλλά απ΄την άλλη αποκαλύπτει ότι για κάποιους λόγους ο Σύνδεσμος δεν τυγχάνει της ευλογίας του Μητροπολίτη.
Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, να μάθουμε κι εμείς;
Γιατί εμείς ξέρουμε ότι οι ιερείς του Συνδέσμου είναι «άσχετοι» και «παιδιά μου», φράσεις και οι δύο του Μητροπολίτη.

Ο Σύνδεσμος Κληρικών ενημερώνει τον Αρχιεπίσκοπο

ΑΠΟ ΤΟ Σύνδεσμο Κληρικών πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χίου λάβαμε γνώση της από 11 Σεπτεμβρίου 2009 απαντητικής επιστολής του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου στο Σεβαμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονύσιο (σελ. 5).
Η ως άνω επιστολή είναι αποτέλεσμα μιας επιστολής που εστάλη από το Μητροπολίτη μας, το περιεχόμενο της οποίας κανείς δεν γνωρίζει.
Η από 4 Σεπτεμβρίου 2009 επιστολή του Μακαριοτάτου στο Σύνδεσμο εστάλη ως ευγενική όντως απάντηση στην πρόσκληση που του απευθύνθηκε για ένα Συνέδριο, που είχε την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Χίου, που η πρώτη του μέρα αφιερώθηκε στην απόδοση τιμής στα 30 χρόνια ποιμαντορίας του, και που ο ίδιος είχε δηλώσει στην οργανωτική επιτροπή ότι θα παραστεί και τούτο δεν κατέστη δυνατόν γιατί ανεχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα, λόγω αιφνιδίου ασθενείας της αδελφής του, όπως επίσημα δήλωσε η Ιερά Μητρόπολη.
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα:
1) Γιατί η εν λόγω επιστολή του Μακαριοτάτου δημοσιοποιήθηκε 6 μήνες μετά τη λήψη της;
2) Ποιο ήταν το περιεχόμενο της επιστολής στην οποία απαντάει ο Μακαριότατος;
3) Ισχύει τελικά το κώλυμα λόγω του οποίου δεν παρεβρέθη στο Συνέδριο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης;
4) Για ποιο λόγο δεν μας κοινοποιήθηκε το έγγραφο στο οποίο απαντάει ο Μακαριότατος και δεν μας το ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην κατ’ ιδίαν επίσκεψή μας;
5) Είναι δυνατόν να υπάρξει αρμονία με τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές;
Σε κάθε περίπτωση ο Σύνδεσμος επιφυλλάσσεται να αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο, με την οποία να τον ενημερώνει για την πραγματική κατάσταση στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών».

Πηγή: Η Αλήθεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια: