Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσιογραφική προσέγγιση της επιστολής Ιερωνύμου

Από τη στήλη Αληθινά της εφημερίδας "Η ΑΛΗΘΕΙΑ" (6/2/2012, σελ. 24)

Αδέλφια καλή εβδοµάδα, που κανείς δεν ξέρει πώς θα ξηµερώσει και µε τι νόµισµα θα µας βρει και τι αξία θα ‘χει. Αξία ίσως έχει ότι απ’ όλο αυτό το αναµπουµπουλίκι κερδισµένη δεν είναι η Αριστερά, όπως θα περίµενε κανείς, αλλά... ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο οποίος τα είπε τόσο χοντρά στην πολιτική ηγεσία που αν είχαν γραµµάριο φιλότιµο θα ‘καναν χαρακίρι. Τι έγραψε µεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος στον Πρωθυπουργό; «Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες µέρα µε τη µέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα µυαλά του τόπου, παίρνουν το δρόµο της µετανάστευσης. Οι πατεράδες µας δεν µπορούν να ζήσουν, µετά τις δραµατικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογενειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, µεροκαµατιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, µετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των µισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους.» «Ζητούνται, τις ώρες αυτές, ακόµη σκληρότερα, ακόµη πιο επώδυνα, ακόµη πιο άδικα µέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχηµένη γραµµή του πρόσφατου παρελθόντος µας. Ζητούνται ακόµη µεγαλύτερες δόσεις ενός φαρµάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο. Ζητούνται δεσµεύσεις που δεν λύνουν το πρόβληµα, αλλά αναβάλλουν µόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονοµίας µας. Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική µας κυριαρχία. Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουµε, αλλά και αυτόν που µπορεί να αποκτήσουµε στα εδάφη και τις θάλασσές µας».

Αλήθεια, ποιος τα ‘χει πει τόσο χοντρά απ’ αυτή τη θέση; Πού είναι οι πανεπιστηµιακοί, πού είναι οι πνευµατικοί ταγοί, οι µεγάλοι καλλιτέχνες, πού είναι η πολιτική διέξοδος, γιατί ας µην ξεχνάµε ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι πολιτικός, δεν είναι δική του δουλειά η λύση του προβλήµατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: