Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

O Γ.Γ. Θρησκευμάτων για τη μισθοδοσία των κληρικών που κατέχουν και δεύτερη θέση στο Δημόσιο

Τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις ρυθμίσεις στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών που κατέχουν και δεύτερη θέση στο Δημόσιο επικαλείται με σημερινή σχετική δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής. "Πέντε μήνες μετά, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ με ερώτησή του εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία να επιθυμούν από κοινού την διατήρηση προνομίων σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων και μείωσης του εισοδήματος όλων", τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ.Γιώργος Καλαντζής.

Ακολουθεί η δήλωση του Γ.Γ.Θρησκευμάτων:

Η Εκκλησία της Ελλάδος στη 2η συνεδρίαση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», στις 14/07/2011, συμφώνησε να ισχύσει και για τους κληρικούς ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους πολίτες που κατέχουν δύο θέσεις στο Δημόσιο. 

Πέντε μήνες μετά, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ με ερώτησή του εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία και την Εκκλησία να επιθυμούν από κοινού την διατήρηση προνομίων σε μια εποχή ανεργίας, απολύσεων και μείωσης του εισοδήματος όλων. Πίσω από τις νομοτεχνικές διατυπώσεις, η αλήθεια είναι ότι ζητά από την Υπουργό Παιδείας να αποδεχθεί τη διατήρηση ενός προνομίου μερικών εκατοντάδων κληρικών (σε σύνολο 10.900) να κατέχουν δύο θέσεις και να λαμβάνουν δύο μισθούς από το Δημόσιο, την ώρα που κάθε μέρα δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους.
Το πραγματικό ερώτημα, και σε αυτή την περίπτωση, είναι απλό: 

Πρέπει ή όχι να καταργηθούν τα προνόμια; Πρέπει ή όχι να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις για να σωθεί η χώρα;

Πηγή: www.amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: