Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

AΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ, ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

500 μαθητές Γ΄τάξης Γυμνάσιου και Α’ Λύκειου από τα σχολεία του νησιού παρακολούθησαν την ημερίδα οδικής ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε Τρίτη και Τετάρτη, από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Στα πλαίσια της ημερίδας τα παιδιά, πέρα από την ενημέρωση για την πρόληψη των τροχαίων, είχαν την δυνατότητα να δουν πως είναι να οδηγεί κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ με την βοήθεια μιας ειδικής μάσκας αλλά και να συμμετάσχουν σε δράση συγκέντρωσης κατά την οδήγηση.. «Κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους στους ελληνικούς δρόμους τουλάχιστον 6 άτομα» δηλώνει εκ μέρους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ο Ευγένειος Πατούμενος συμπληρώνοντας ότι οι δράσεις αυτές κυρίως μέσα από την βιωματική μάθηση έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών που είναι οι μελλοντικοί οδηγοί. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της υπεύθυνης προγραμμάτων αγωγής υγείας της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ. Καλογεράκη, που σημείωσε ότι η βιωματική μάθηση είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης των νέων. 
Όσον αφορά τα αποτελέσματα των προγραμμάτων και των εκδηλώσεων αυτών η ίδια επεσήμανε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μέσα στο 2011 δεν θρηνήσαμε κανένα μαθητή στο βωμό της ασφάλτου κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. Οι δράσεις της δευτεροβάθμιας γύρω από την οδική ασφάλεια, πέρα από τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία, ολοκληρώνονται την Παρασκευή με λογοτεχνικό διαγωνισμό που θα γίνει στο ΕΠΑΛ Χίου ενώ μέχρι και το τέλος του μήνα φιλοξενείται στη γκαλερί του Ομηρείου έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «οδηγώ με ασφάλεια – αγαπώ τη ζωη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: