Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

"ΚΑΤΑΡΤΙΣΙΣ" Το διμηνιαίο δελτίο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου

ΚΑΤΑΡΤΙΣΙΣ είναι το όνομα του νέου διμηνιαίου φύλλου που εκδίδεται προνοία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Εκδότης η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Διανέμεται δωρεάν, ενώ είναι δεκτές αυτοπροαίρετες δωρεές αναγνωστών, υπέρ του κατηχητικού και φιλανθρωπικού έργου.
Η "ΚΑΤΑΡΤΙΣΙΣ" αντικατέστησε το τριμηνιαίο "ΔΕΛΤΙΟΝ", που εκδιδόταν επί πολλά χρόνια, εξ' ολοκλήρου στο τυπογραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και το νέο περιοδικό.
Τα δύο φύλλα, εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, είναι έγχρωμα και από τις δυο όψεις.
Στο εξώφυλλο υπάρχει η εικόνα της Γεννήσεως του Κυρίου, από το τέμπλο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Χίου και στο οπισθόφυλλο εξωτερική και εσωτερική άποψη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού.
Στις αντίστοιχες εσωτερικές σελίδες οι φωτογραφίες τεσσάρων Ιερών Ναών, αφιερωμένων στον προστάτη Άγιο των ναυτικών, Άγιο Νικόλαο, Βροντάδου, Καρδαμύλων, Οινουσσών και Ψαρών.
Το 1ο τεύχος Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011, στις 24 σελίδες του, περιέχει εγκυκλίους, ομιλίες, και κείμενα πνευματικής οικοδομής, και το λάβαμε κατά την κοπή της Βασιλόπιτας των ιερέων και των οικογενειών τους, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου.
Σε μια εποχή που το έντυπο διέρχεται κρίση, αφού κατισχύουν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ευχόμαστε η νέα έκδοση να δώσει καρπούς εύχυμους για τους αναγνώστες της.
Για την αποφυγή περιττών εξόδων αποστολής, θα μπορούσε να διανέμεται στους μεν ιερείς σε κάθε ιερατική σύναξη, που θα γίνεται ανά δίμηνο, στους δε λαϊκούς αδελφούς, που επιθυμούν να το λαμβάνουν, μέσω των ιερέων και των ενοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: