Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τον Οκτώβριο η εκλογή για την πλήρωση της χηρεύουσας Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσών

Εκλογές και πλούσια η ατζέντα στην ΙΣΙ του Οκτωβρίου
του Νίκου Παπαχρήστου στο Amen.gr

Εκλογές για την πλήρωση της χειρεύουσας Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσών και τυχών άλλων «κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων και νενομοθετημένων θέσεων βοηθών Επισκόπων» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η ημερήσια διάταξη της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνέλθει από τις 4 έως 7 Οκτωβρίου.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών της ΙΣΙ, σύμφωνα με πληροφορίες του Amen.gr, έχει προγραμματιστεί να γίνει η εισήγηση του Προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, με θέμα «Προς μια Αναθεώρηση και Αναδιοργάνωση των Εκκλησιαστικών πραγμάτων».

Την επομένη, 5 Οκτωβρίου, τα μέλη της Ιεραρχίας θα συζητήσουν για την οικογένεια, τα σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα και την ανατροφή των παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα, «Προετοιμασία για το μυστήριο του γάμου και τη δημιουργία χριστιανικής οικογενείας».

Θα ακολουθήσει εισήγηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη με θέμα, « Ευλογία-Οικογένεια: Ορθόδοξα, πνευματικά και σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα».

Την θεματική ενότητα θα κλείσει ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος ο οποίος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα, «Κατά Χριστόν ανατροφή των παιδιών».

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με τίτλο, «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 879/880 μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ογδόης Οικουμενικής Συνόδου».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας θα εισηγηθεί το θέμα, «Περί της αναγνωρίσεως της εν Κωνσταντινουπόλει εν έτει 1351μ.Χ. συγκληθείσης Συνόδου ως Ενάτης Οικουμενικής Συνόδου».

Την τελευταία ημέρα των εργασιών της ΙΣΙ, μετά τις αρχιερατικές εκλογές, έχει προγραμματιστεί να γίνει ο ορισμός των μελών των Συνοδικών Επιτροπών, η ψήφιση των Κανονισμών καθώς και να συζητηθούν διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: