Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

"Έχουμε τη διαφωνία μας αλλά όλοι θέλουμε να βρούμε την λύση"

Με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκε σήμερα στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν αναλυτικά τα όσα προβλέπονται στον νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μακαριώτατος δήλωσε τα ακόλουθα: "Η Εκκλησία έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το θέμα των μεταμοσχεύσεων.

Θέλει οι άνθρωποι να συμπαρίστανται προς τους άλλους ανθρώπους που υποφέρουν με την προσφορά οργάνων τους...
Υπάρχει όμως μια διαφωνία σχετικά με την εικαζόμενη θέληση που ο κ. Υπουργός είπε ότι θα εφαρμοστεί το 2013. Σε αυτό το θέμα η Εκκλησία είναι επιφυλακτική, καθώς πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα άλλων μορφών. Αυτή η διαφωνία δεν μας εμποδίζει να συνεργαστούμε, να δούμε ποια είναι αυτή η σκέψη που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να αρνηθούμε μερικά πράγματα, να προσθέσουμε άλλα και να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας".

Ο Μακαριώτατος, τέλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την επιθυμία να συζητήσει το θέμα με την Ιερά Σύνοδο και να βρεθεί μία κοινή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: