Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Με Καζαντζάκη απάντησε στον Μητροπολίτη Πειραιώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης (video)


Με μία φράση του Νίκου Καζαντζάκη επέλεξε να απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης, στα όσα του απέδωσε με χθεσινή (02.03.2011) ανακοίνωσή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ (1).

«Σέβομαι απολύτως το σχήμα του και σέβομαι απολύτως τη διάνοιά του», είπε ο υπουργός μιλώντας για τον κ. Σεραφείμ στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της Κρατικής Τηλεόρασης, τονίζοντας όμως παράλληλα πως όποιοι υποκινούν με δηλώσεις τους, εκδηλώσεις βίας, ρατσισμού, ξενοφοβίας και βιαιοπραγίες, πρέπει να ελέγχονται και να τιμωρούνται. «Είναι δικαίωμά τους να θεωρούν ότι είναι άνθρωποι που δεν τους έχει ευλογήσει ο Θεός», τόνισε.

Επίσης ο κ. Καστανίδης αναφερόμενος στις μειονότητες είπε «είναι όλοι τέκνα του ίδιου Θεού», ενώ θυμήθηκε την απάντηση που είχε δώσει ο Νίκος Καζαντζάκης στην τότε Ιεραρχία όταν αφορίστηκε.«Τους είπε, εύχομαι Άγιοι Πατέρες, να έχετε την ίδια πίστη στο Θεό την οποία έχω κι εγώ. Και αυτή την απάντηση του Καζαντζάκη απευθύνω και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης λίγο αργότερα, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο «REAL FM».

«Δεν ξέρω εάν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ντρέπεται που αναπνέει τον ίδιο αέρα με μένα και πατάει τα ίδια χώματα. Εγώ θέλω να του πω ότι ο Χριστός μου που γνωρίζω, δεν ντρεπόταν ούτε να αναπνέει, ούτε να πατάει τα ίδια χώματα με τη Μαγδαληνή», τόνισε.


Δείτε σχετικά: (1)
Σεραφείμ «Ντρέπομαι ως Επίσκοπος που πατώ στα ίδια χώματα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: