Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εφετείο Χανίων: Υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά για τους Ορθόδοξους μαθητές

Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτική για όλους τους Ορθόδοξους μαθητές, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η διδασκαλία πρέπει να διατηρεί τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτηση εννέα θεολόγων καθηγητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων που αφορούσε την απόρριψη αίτησής τους από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την οποία ζητούσαν παρέμβασή του για να μην απαλλάσσονται οι Ορθόδοξοι μαθητές.

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων ξεκαθαρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, δικαίωμα στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά έχουν μόνο οι αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές.

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος επιβάλλεται από το άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος, ως παγίως δέχεται το ΣτΕ δια σειράς αποφάσεών του, δια των οποίων προσδιορίζει επιπλέον ότι, το μάθημα των θρησκευτικών όχι μόνο είναι υποχρεωτικό για τους Ορθόδοξους, αλλά πρέπει να διδάσκεται και εις ικανόν αριθμόν ωρών εβδομαδιαίως».

Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: