Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αμετανόητοι απατεώνες εξαπατούσαν κληρικούς

Δεν έβαλαν μυαλό, παρά τις περιπέτειές τους με τη δικαιοσύνη, τα μέλη του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε πέρυσι τέτοια εποχή για απάτες σε βάρος δεκάδων κληρικών σε όλη την Ελλάδα. Δυο από τα μέλη του συνελήφθησαν ξανά με την κατηγορία ότι εξαπάτησαν έναν ιερέα και επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο σε άλλους τέσσερις στη Δράμα.

Από το μοναδικό θύμα τους που πίστεψε ότι θα του εξασφάλιζαν αναδρομικά μέρος των κρατήσεών του, οι δυο απατεώνες ηλικίας 58 και 21 χρόνων που παρίσταναν τηλεφωνικά τους ιερείς του Ταμείου Κληρικών Ελλάδας ή της Ιεράς Συνόδου, είχαν πάρει ως «εγγύηση» 3.852 ευρώ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στις άλλες τέσσερις απόπειρες απάτης που είχαν κάνει στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 25 Νοεμβρίου σε βάρος συγγενών ιερέων και επιτρόπων εκκλησιών, τα θύματα δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα και τους κατήγγειλαν.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Δράμας εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας των δυο από τους δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι στις απάτες συμμετείχαν και άλλοι συνεργοί τους οι οποίοι αναζητούνται, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν έχουν πέσει θύματά τους και άλλοι ιερωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: