Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Αγανακτισμένοι» κατά της Εκκλησίας που «δεν πάει ταμείο»

Άρθρο του Κώστα Ζαφειρίου στο www.ierovima.gr

Κάποιοι έχουν αρχίσει και ενοχλούνται από το γεγονός ότι η Εκκλησία «δεν πάει ταμείο», όπως συμβαίνει με την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ενοχλούνται γιατί πιστεύουν ότι η Εκκλησία διαθέτει τεράστια περιουσία σε κινητά και ακίνητα «και πρέπει να πληρώσει όπως όλοι και ακόμη περισσότερο». Η άποψή τους όμως είναι λαθεμένη και ίσως να το γνωρίζουν, αλλά το λάθος γίνεται άλλοθι για να στηριχθεί η αδικαιολόγητη αντίδρασή τους και η σαθρή άποψή τους. 

Σε πολιτικά γραφεία υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν πως θα έπρεπε τμήμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, «αυτό τουλάχιστον που δεν έχει καθαρούς τίτλους», να περνούσε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Αλλά και αυτοί που αντιπολιτεύονται τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζουν με νόημα: «ο Βενιζέλος προσκύνησε». 

Αυτοί οι «κάποιοι» προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον της Εκκλησίας, να στήσουν ένα κίνημα «αδικημένων και αγανακτισμένων» με την Εκκλησία η οποία «δεν πληρώνει και δεν βοηθά». Αντιδράσεις αναίτιες γιατί η φιλανθρωπική και κοινωνική προσφορά της Εκκλησίας, είναι μεγάλη. Η Εκκλησία σήμερα βοηθά έμπρακτα, αλλά δεν χτυπά καμπάνες για να διαφημίσει το έργο της που το θεωρεί αυτονόητη αποστολή της. Οι καμπάνες ηχούν παρά μόνο για να προσκαλέσει τους πιστούς στην αγκαλιά της. 

Αυτοί οι «κάποιοι» ήθελαν και θέλουν να σταματήσει το κράτος τη συμβατική του υποχρέωση να μισθοδοτεί τους κληρικούς και θέλουν από το κράτος να σταματήσουν οι προσλήψεις κληρικών. Είναι οι ίδιοι που έσπειραν τη φήμη για περικοπή του 50% του μισθού των κληρικών και είναι οι ίδιοι που συντηρούσαν αυτή τη φήμη. Είναι αυτοί που θέλουν κληρικούς επαίτες. 

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ήταν παρά η επιβεβαίωση του έργου που προσφέρει η Εκκλησία. Και η Εκκλησία χθες από την πλευρά της,παραδέχθηκε πως μπορεί να βοηθήσει το δοκιμαζόμενο λαό ακόμη περισσότερο. Και θα το πράξει, γιατί οι παπάδες κάτω από τα ράσα φοράνε παντελόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: