Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Περισσότερα από 20.000 βιβλία προσέφερε η "Αποστολή" σε ακριτικά σχολεία

Περισσότερα από 20.000 βιβλία και γραφική ύλη έχει προσφέρει η ΜΚΟ "Αποστολή" από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους που ξεκίνησε το πρόγραμμα «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ», στη Σάμο, στην Κάλυμνο, στη Λήμνο, στο Καστελλόριζο, στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σαμοθράκη, στην Κω, στη Ρόδο και στη Σύμη.

Η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ξεκίνησε δυναμικά την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές περιοχές αλλά και τη δωρεάν διάθεση βιβλίων και γραφικής ύλης σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε συνεργασία με τους Δήμους των ανωτέρω ακριτικών νησιών έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια να στραφούν τα παιδιά από τη μικρή τους ηλικία στην ανάγνωση βιβλίων, να υπάρξει εξοικείωση με αυτό, να αποκτήσουν σχέση ζωής, να συνειδητοποιήσουν την αξία και τη χρησιμότητα του ως πηγή γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας. 
Μία από τις προτεραιότητες της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι να φτάσει σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδος η βοήθεια της εμπλουτίζοντας τη σχολική βιβλιοθήκη κάθε ακριτικού χωριού, κάθε σχολείου που χρήζει ανάγκης για να μπορούν τα παιδιά ιδίως των απομακρυσμένων αυτών περιοχών του τόπου μας να αγαπήσουν το διάβασμα.
Ολοκληρώνοντας τον α΄ κύκλο ενεργειών η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» , ευχαριστεί όλους τους Δημάρχους για την άριστη συνεργασία, την προθυμία και τον άψογο συντονισμό των υπηρεσιών τους με τον τομέα Δημοσίων Σχέσεων της φιλανθρωπικής εταιρείας.

Από τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί ο β΄κύκλος ενεργειών του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με αποστολές βιβλίων και γραφικής ύλης σε ακριτικές γωνιές της χώρας.

Πηγή: www.iaath.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: