Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Μετατροπή 13ου-14ου μισθού σε επίδομα

Γράφει η Ναυτεμπορική (2/5/2010):  

Τη μετατροπή του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα σε επίδομα 500 ευρώ αντίστοιχα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης.

Όπως διευκρίνισε, στους δημόσιους υπαλλήλους θα δοθούν από 250 ευρώ ως δώρο Πάσχα και άδειας, και 500 ευρώ ως δώρο Χριστουγέννων, μόνο όμως για τις αποδοχές που δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ μικτά. Παράλληλα θα υπάρξει νέα μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν, κατά 8%, ενώ για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που δεν λαμβάνουν επιδόματα, θα περικοπούν οι μισθοί κατά 3% επιπλέον.
Όσον αφορά τις συντάξεις, τα επιδόματα Πάσχα, διακοπών και Χριστουγέννων διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 200 - 200 και 400 ευρώ και θα χορηγηθούν για συντάξεις έως 2.500 ευρώ το μήνα. Η ρύθμιση αυτή, όπως διευκρινίστηκε, ισχύει για τις συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επιπρόσθετα ο υπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ και την αναστολή της β’ δοσης του επιδοματος αλληλεγγύης.

Παράλληλα επιβάλλεται πάγωμα μισθών για όλη την τριετία που θα διαρκέσει το πρόγραμμα δανεισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης την αύξηση τουΦΠΑ κατά 10%, δηλ. από το 21% στο 23%, τη νέα αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 10% σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά και την αύξηση των φόρων πολυτελείας.

Μεταξύ άλλων επίσης, μειώνεται το πρόγραμμα δημοσιων επενδύσεων κατά 500 εκατ. ευρώ, ενώ ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης, στην εξοικονόμηση δαπανών στην τοπική αυτοδιοίκηση από τον «Καλλικράτη» και την αύξηση των εσόδων από τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.

Τέλος, ανακοινώθηκε η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Είχαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών και γνωστοποίησε πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ - διαπραγματεύσεις για το πλαίσιο οικονομικής πολιτικής και χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας, το οποίο θα ανακοινωθεί απόψε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Έχουμε μια δύσκολη περίοδο μπροστά μας. Αντιλαμβανόμαστε πόσο επίπονες είναι οι αποφάσεις για τους Έλληνες πολίτες και τις θυσίες που πρέπει να κάνουν. Δεν ζητάμε από τους Ελληνες πολίτες να κάνουν θυσίες επ’ άπειρο, αλλά να κάνουν θυσίες για ένα καλύτερο αύριο, ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Στόχος μας, διευκρίνισε, δεν είναι να απορροφήσουμε το σύνολο του ποσού της βοήθειας, αλλά να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις αγορές και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση καλείται να κάνει μια βασική επιλογή ανάμεσα στην κατάρρευση ή τη σωτηρία. Στην εκπόνηση ενός δύσκολου προγράμματος δημοσιονομικών προσαρμογών ή το να βρεθεί η χώρα μας στο απόλυτο αδιέξοδο, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να σώσει τη χώρα, ξεκαθάρισε ο υπουργός και διαβεβαίωσε πως με την ενεργοποίηση του προγράμματος η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης των δανειακών της αναγκών τα επόμενα τρία χρόνια.

Τριετές το πρόγραμμα

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι τριετής εώς το 2013 όμως στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται μία πορεία δημοσιονομικής εκτέλεσης ώστε το έλλειμμα να είναι κάτω από το 3% το 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: